EP ZA MLADE: Juniorke dominiraju, na korak od medalje

Takmičenje u ekipnom delu Evropskog prvenstva za mlade došlo je do same završnice, a prema očekivanjima najbolje rezultate od srpskih predstavnika ostvaruju juniorke. One će danas u četvrtfinalu igrati protiv Španije.

Sve ide po planu na EP za mlade kada je ženska juniorska reprezentacija Srbije u pitanju. Srpske igračice su u grupnoj fazi turnira bile maksimalne savladavši Nemačku, Poljsku i Tursku, da bi u osmini finala bez poteškoća slavile nad Hrvatskom. Sve, izuzev meča sa Nemačkom gde su slavile 3:1, naše igračice dobile su sa 3:0.

Prošlogodišnji uspeh blizu za srpske juniorke (foto: ITTF)

Meč za plasman u polufinale protiv Španije počinje u 11:15, a eventualni protivnik u polufinalu bila bi Slovenija ili Rusija.

Ostali bez šansi

Juniori, kadeti i kadetkinje rano su eliminisani iz ekipnog dela, što znači da su juniorke jedine od kojih se u tom delu može očekivati medalja.

Sa pobedom nad Danskom od 3:2 i porazima od Rumunije i Češke od 3:0, srpski juniori nastavljaju takmičenje u novoformiranoj grupi gde se sastaju sa Azerbejdžanom i Norveškom. Nakon tih mečeva, očekuje ih razigravanje za plasman od 21. do 24. ili od 25. do 28.

Srpske kadetkinje pobedile su Austriju i Luksemburg sa po 3:1, ali im je istim rezultatom poraz nanela Belgija. To znači da takmičenje nastavljaju u razigravanju od 17. do 24. mesta, gde su jednu pobedu nad Poljskom sa 3:0 već ostvarile.

Kadeti naše zemlje nisu uspeli da ostvare pobedu u grupnoj fazi, pa im sada sledi razigravanje, prvo u novoformiranoj grupi, a zatim i za neku od pozicija. Bolji od njih maksimalnim rezultatom bili su Finci, dok su ih Švajcarska i Estonija savladale sa po 3:2.

Napiši komentar...