EVROPSKO: Završen ekipni deo, sledi atak na singl medalje

Ekipni deo Evropskog šampionata za mlade u Portugalu završen je. Ubedljivo najbolji plasman od srpskih predstavnika ostvarile su juniorke koje su došle do bronze, dok su ostale selekcije već nakon grupne faze izgubile šansu za odličje.

Podela treće pozicije veliki je uspeh za srpske juniorke, kojima je malo nedostajalo da se, kao i prošle godine, plasiraju u finale i bore za titulu evropskog prvaka. Ostali naši predstavnici nisu se plasirali među 16 najboljih, a najbliže su bile kadetkinje kojima je nakon mečeva plej-ofa pripalo 17. mesto, ali su ipak izborile prvu diviziju. Juniori Srbije završili su na poziciji 23, a kadeti čak na 33.

Sjajna generacija juniorki (foto: Facebook / Stonoteniski savez Srbije)
Sledi borba u singlu

Krenuo je pojedinačni deo šampionata u kome će se srpski predstavnici potruditi da osvojena ekipna medalja ne bude jedina sa kojom se vraćaju iz Portugala. I u ovom delu se najviše šansi prepisuje juniorkama, koje u ovom sastavu tradicionalno ostvaruju visok plasman.

Danas, 19. jula, odigraće se kvalifikacioni mečevi miks dubla za juniore i kadete i singla za kadete, dok će runda od 128 biti odigrana u konkurencijama juniori i juniorke dubl i miks juniora i kadeta.

Snimak dodele medalja

Napomena: Ceremonija za juniorke počinje od 24:40.

Napiši komentar...