NOVA MEDALJA: Lupulesku i Šurjan u polufinalu dubla na EP

Izabela Lupulesku i Sabina Šurjan plasirale su se u polufinale Evropskog prvenstva za mlade u Portugalu. Srpski par je nakon trilera od pet setova u četvrtfinalu savladao francuski par Gutie-Fort. Meč za finale igra se u nedelju od 10:40.

Evropsko zlato blizu… (foto: ettu.org)

Tandem Lupulesku-Šurjan doneo je još jedno odličje Srbiji na šampionatu Evrope koje se trenutno održava u Portugalu, a za finale srpski par odmeriće snage sa Azerbejdžankama kineskog porekla, Jing Ning i Ksintai Čen.

Meč polufinala, za koji su se srpske stonoteniserke izborile nakon maratonskog meča, igra se u nedelju od 10:40.

Blizu još jedne medalje bila je Sabina Šurjan u konkurenciji mešovitih parova sa Karlom Rosijem iz Italije. Ipak, njih dvoje pretrpeli su poraz u četvrtini finala od Rusa, Ivonina i Tajlakove.

Bez odličja u singlu

Predstavnici Srbije ostali su bez šansi da se u singlu okite nekim od odličja. Najbolji rezultat ostvarile su upravo Lupulesku i Šurjan, koje su pojedinačno završile među 16 najboljih.

Kada je reč o kadetkinjama, najbolje se pokazala Radmila Tominjak koja se našla mešu 32 kadetkinje Evrope. U toj fazi pretrpela je poraz tek nakon veoma neizvesnog nadmetanja u sedam setova.

Napiši komentar...