Srbija bez muškog predstavnika: Zvezda odustala od Evrope

Za Crvenom zvezdom je još jedna uspešna sezona. Direktor i trener stonoteniskog kluba Slobodan Tasković nanizao je osam ekipnih titula: 2001, 2002, 2004, 2005, 2010, 2015, 2016. i 2017. sa crveno-belima.

Aktuelni šampioni Srbije

Crvena Zvezda je već godinama jedan od najboljih klubova u Srbiji i jedini iz Beograda koji ima i mušku i žensku ekipu u Super ligi Srbije.

Izuzetno sam ponosan na ostvareno u ovoj godini. Želeo bih da se zahvalim „Dunav Osiguranju”, generalnom direktoru Mirku Petroviću, „Knez Petrolu” i našem sponzoru opreme firmi „Baterflaj”, koji su nam pomogli u ostvarivanju zacrtanih ciljeva.

Titula je otvorila vrata Evrope, ali Zvezda nema sredstava da se takmiči.

Učešće u Ligi Evrope u ovom trenutku, na žalost, nije izvodljivo. Kao klub koji je prvak države već treću godinu zaredom nismo finansirani preko budžeta grada. Tražili smo sastanak sa Zoranom Jovanovićem, gradskim sekretarom za sport, gde bi jedna od tema upravo bila naše učešće u ligi Evrope i eventualna pomoć grada, bez koje to učešće nije moguće. Nažalost, do sastanka još uvek nije došlo, rok za prijavu je prošao, tako da ćemo nažalost, ove godine propustiti učešće. U svakom slučaju se nadam da će do sastanka uskoro doći, jer ima još mnogo problema u funkcionisanju sistema finansiranja sportskih klubova u Beogradu na koje želimo da ukažemo gradskom sekretaru – zaključio je Tasković.

izvor: zurnal.rs

Napiši komentar...