DEČAK SA DRUGE PLANETE: Harimoto porazio Timo Bola

Japanski stonoteniser Tomokazu Harimoto savladao je Timo Bola u finalu Czech Opena i tako postao najmlađi šampion pro-tura u istoriji sa svega 14 godina i 61 danom starosti.

Harimoto je ostvario pobedu nad Timo Bolom sa 4:2 (11:3, 4:11, 8:11, 11:9, 11:6, 11:9) čime je srušio rekord Fan Žendonga koji je kao 16-ogodišnjak postao pro-tur šampion. Da podsetimo, mladi Japanac je u decembru 2016. oborio još jedan rekord kada je sa 13 godina i 163 dana postao svetski šampion do 18 godina.

Senzacija! (foto: ITTF)

Ovo je najveća titula ali i najveća pobeda u karijeri dečaka iz Japana, za kog mnogi smatraju da će na svom terenu, na olimpijskim igrama 2020. prekinuti seriju Kineza i okititi se zlatom, ali, od tog takmičenja daleko smo 3 godine.

Neizvesno do samog kraja

Veoma ubedljivo startovao je Harimoto koji je u prvom setu susreta svom rivalu prepustio svega tri poena. Usledio je ekspresan odgovor Nemca za izjednačenje u setovima, koji je u tom stilu nastavio i u trećem, što mu je donelo vodstvo od 2:1.

Neizvesno odmeravanje snaga u četvrtom setu ipak se dobro završilo po Japanca, koji dolazi do izjednačenja, a u nastavku uspeva da osvoji još jedan set i povede sa 3:2.

Puno neizvesnosti u šestom, ispostaviće se, poslednjem setu susreta. 11:9 u korist japanskog dečaka za novu stranicu istorije i veliku pobedu nad nemačkim stonoteniserom.

Pregled meča

Napiši komentar...