Evropa ponovo u novosadskom Spensu

Stonoteniserke Novog Sada i ove godine jedine će predstavljati Srbiju na klupskoj evropskoj sceni. Žrebom u Portugalu srpski tim određen je za prvog nosioca i domaćina C grupe 2. kola, gde je za sada poznat samo jedan rival.

Igračice Novog Sada sa trenerom i sportskim direktorom (foto: stknovisad.org.rs)

Krajem oktobra, tačnije od 27. do 29, Novi Sad ugostiće tri ekipe sa kojima će voditi borbu za prolaz u treće kolo Kupa Evrope. Jedini rival koji je za sada poznat je španski Arteas, dok će treći i četvrti član C grupe biti poznati nakon prvog kola.

Redove aktuelnog vicešampiona Srbije pojačala je juniorska reprezentativka Tijana Jokić, dok su tim napustile Ana Žofia Fenjveši i Aleksandra Savić, što znači da će Novosađanke ovogodišnju ekspediciju u ETTU Kupu započeti u sastavu Maksuti, Tružinski, Šurjan i Jokić.

Takođe, mesto šefa stručnog štaba nakon Đorđa Bošnjakovića preuzeo je Slobodan Stojanov, koji je za naš portal prokomentarisao sastav za sada jedinog poznatog rivala u grupi:

Odmah po dobijanju informacije da je ekipa Arteasa u grupi sa Novim Sadom, dobio sam informacije o igračicama koje nastupaju za španski tim. Dve Rumunke Roxana Istrate i Roxana Iamandi su nosioci igre, bolja od njih Istrate je levoruka a Iamandi ima soft na forhendu, tako da ćemo znati kako da se spremamo protiv ovih igračica. Treća je Španjolka Gonzales za koju mislim da ne predstavlja veliku opasnost, ali nećemo potceniti nikoga.

Kada je reč o odnosu snaga dve ekipe, Stojanov komentariše:

Bili su šesti u njihovom prvenstvu i mislim da je kvalitet na našoj strani. Imaćemo ulogu favorita a pošto smo domaćini verujem da ćemo opravdati očekivanja i pobediti. Videćemo koje dve ekipe će popuniti grupu iz kvalifikacija, onda možemo da pravimo strategiju.

Na naše pitanje da li Novi Sad ove godine može ponoviti prošlogodišnji rezultat i plasirati se u osminu finala drugog po snazi evropskog takmičenja, šef struke Novosađanki govori:

Nadam se u najmanju ruku ponavljanju plasmana od prošle godine, ekipa je prilično mlada sa velikim potencijalom i dosta iskustva na međunarodnoj sceni. Pokušaćemo da napravimo korak dalje od prošle sezone.

Napiši komentar...