Završeno Balkansko: Pet medalja Srbiji, zlato izostalo

Reprezentativci Srbije uspeli su da osvoje pet medalja na Balkanskom šampionatu za igrače do 21 godine održanom u Podgorici. Ekipno srebro pripalo je muškarcima, dok je u singlu, dublu i miksu osvojeno ukupno četiri odličja.

foto: stss.rs

Gotovo na svakom Balkanskom prvenstvu za mlađe seniore, Srbija je uspevala da dođe barem do jednog zlata. Ovog puta to nije bio slučaj, najviše zahvaljujući turskim stonoteniserima koji su u sedam finala slavili isto toliko puta.

Nakon dobrog izdanja muškaraca u ekipnom delu i osvajanja vicešampionske titule, na red je došao pojedinačni deo turnira. Samo je Marko Popović uspeo da se domogne podijuma u muškom singlu, a pripala mu je bronza s obzirom da je u borbi za finale pretrpeo poraz od kasnijeg šampiona, Abdulaha Talhe Jigenlera iz Turske.

Isti stonoteniser zajedno sa Ibrahimom Gunduzom bio je koban po Popovića i Katića u finalu muškog dubla, gde je viđena velika borba u pet setova.

Jedinu bronzu za Srbiju u konkurenciji ženskog dubla osvojile su Ivana Vejnović i Aleksandra Savić. Na putu do finala zaustavljene su od strane turskih igračica Ajbuke Oner i Betul Nur Karaman. Kada je reč o miks dublu, do bronze su došli Marko Popović i najmlađa članica srpske ekspedicije u Podgorici, Radmila Tominjak.

Kompletni rezultati:

Ekipno (muškarci i žene)
Pojedinačno (muškarci i žene)
Muškarci parovi
Žene parovi
Mešoviti parovi

Sumirani rezultati

Napiši komentar...