Održane kvalifikacije: Mlad sastav Srbije na Evropskom

Zrenjanin je drugog i trećeg septembra bio domaćin kvalifikacionog turnira za sastav muške reprezentacije koja će braniti boje Srbije na šampionatu Evrope u Lukesmburgu.

Nakon dvodnevne borbe u zrenjaninskom Medisonu, četvorica stonotenisera obezbedila su vizu za Luksemburg, gde će se u II diviziji nadmetati na ekipnom Evropskom prvenstvu koje se održava od 13. do 17. septembra.

Susret Crepulja – Petkov (foto: ilovezrenjanin.com)

Prvoplasirani igrač turnira opravdavdao je ulogu jednog od glavnih favorita, a u pitanju je Marko Petkov. Takmičenje je završio sa samo jednim porazom. Na poziciji broj dva našao se dvadesetjednogodišnji Ivor Katić, koji je slavio u pet od sedam odigranih susreta, a prvi nastup na šampionatu Evrope imaće i Ilija Majstorović, koji je sa četiri trijmufa završio kao trećeplasirani. Dovoljno dobar za četvrtu poziciju bio je Marko Popović. On je poput Majstorovića četiri puta slavio.

Treba istaći da su svi putnici za Luksemburg članovi timova koji nastupaju u Super ligi Srbije, što poslednjih godina nije bio slučaj.

Bojan Crepulja, jedan od igrača koji je uz Petkova važio za favorita, neprijatno je iznenadio ne ostvarivši ni jednu pobedu. Da podsetimo, Crepulja je u završnici baraža za EP kao član reprezentacije pružao izuzetne partije, naročito u plej-ofu protiv Rusije, a osvojio je i državnu titulu u singlu. Ipak, pad forme ili drugi faktor omeli su ga da u Zrenjaninu prikaže kvalitetniju igru.

Ovo je konačan plasman i odnos pobeda i poraza:

 1. Marko Petkov 6:1
 2. Ivor Katić 5:2
 3. Ilija Majstorović 4:3
 4. Marko Popović 4:3
 5. Vladimir Radonjić 4:3
 6. Aleksa Gacev 3:4
 7. Nikola Strugarević 2:5
 8. Bojan Crepulja 0:7
Kompletni rezultati

One thought on “Održane kvalifikacije: Mlad sastav Srbije na Evropskom

 • 04.09.2017. at 10:00
  Permalink

  Crepulja se solidarisao sa Saletom, Markom i Peteom, a totalni autsajderi će na Evropski šampionat. Ekipa CZ sa Saletom dok je bio je jača od ove reprezentacije. Sa srećom, navijaćemo ali ćemo se i nervirati i stresirati.

  Reply

Napiši komentar...