ČOVEK KOJI JE SRUŠIO KINU: Timo Bol savladao Ma Longa

Senzacionalnu pobedu u polufinalu Svetskog kupa ostvario je Timo Bol savladavši svetskog i olimpijskog šampiona Ma Longa. Poslednji poraz od nekineskog igrača na četiri dobijena seta Kinez je doživeo čak pre pet godina.

Noćna mora Kinezima u Liježu (foto: ITTF)

Legendarni Timo Bol uspeo je da sa 4:3 (6:11, 9:11, 11:9, 9:11, 11:7, 11:5, 12:10) ostvari jednu od najvećih pobeda u karijeri i plasira se u finale Svetskog kupa u Belgiji. Neverovatnu igru u Liježu pokušaće da kruniše titulom, za koju će se danas od 15:30 boriti protiv sunarodnika Ovčarova.

Sinoćnom senzacijom protiv Lin Gaojuana Bol je najavio da će najbolji stonoteniser planete imati velikih problema protiv njega, što se i obistinilo. Da podsetimo, u tom meču Nemac je uspeo da spasi šest vezanih meč lopti u odlučujućem setu i da na kraju eliminiše mladog Kineza.

Ipak, i pored odlične forme, pobeda u polufinalu ovako velikog takmičenja nad brojem jedan u svetu, predstavlja prvoklasnu senzaciju.

Ovčarov zakazao duel sunarodnika

U drugom polufinalnom susretu na Svetskom kupu Dimitrij Ovčarov nakon sedam odigranih setova (6:11, 11:2, 11:8, 10:12, 7:11, 11:4, 11:8) uspeo je da trijmufuje nad mladim Francuzem Gauzijem, što mu je donelo finale sa legendarnim Bolom.

Snimak: Timo Bol – Ma Long

Napiši komentar...