Herojska pobeda Timo Bola uz sedam spašenih meč lopti

Legendarni nemački stonoteniser Timo Bol zabeležio je senzacionalnu pobedu u četvrtfinalu Svetskog kupa u Belgiji. Sledeća prepreka biće mu svetski broj jedan Ma Long.

Tridesetšestogodišnji Timo Bol odigrao je jedan od najboljih mečeva ove godine. U susretu sa mladim Kinezom Lin Gaojuanom slavio je sa 4:3.

Preokret za anale (foto: ITTF)

Ovaj četvrtfinalni meč Bol nije započeo najbolje, jer je njegov rival nakon četiri odigrana seta imao prednost od 3:1. Ipak, u naredna dva odlična igra Nemca koja mu je donela izjednačenje.

Odlučujući set sjajno je otvorio Gaojuan i stekao prednost od 10:4. Nedostajalo je da osvoji samo jedan od narednih šest poena, ali je tada nastupio legendarni Bol i vezao šest poena u nizu. Pri rezultatu 10:10 ponovo poen za Kineza i sedma meč lopta, ali je i za to Timo imao adekvatan odgovor. Prvu priliku za trijmuf koja mu se ukazala, Bol je iskoristio i ostvario plasman među 4 na Svetskom kupu.

Da podsetimo, Lin Gaojuan je na Svetskom prvenstvu ove godine protiv sunarodnika Ksu Ksina u osmini finala takođe imao ogromnu prednost u odlučujućem setu. Ona je tada iznosila 10:5, ali nije bila dovoljna za pobedu.

Ma Long furiozan, Gauzi impresivan

Publika u Liježu uživala je drugog dana Svetskog kupa. Pored fantastičnog meča Bola i Gaojuana viđena je i ubedljiva pobeda Ma Longa nad Koki Nivom sa 4:1, ali i još jedan triler u sedam setova. U tom meču snage su odmerili Jun Mizutani i Simon Gauzi, a mladi Francuz slavio je sa 11:8 u odlučujućem delu igre.

Dvoboj pun neizvesnosti viđen je i u poslednjem četvrtfinalu gde su se sastali Ovčarov i Šibaev, u kome je sa 4:3 slavio Nemac.

Prvo polufinale između Ma Longa i Bola odigraće se 22. oktobra od 11:00, dok je susret Gauzija i Ovčarova u 11:45.

Snimak: Timo Bol – Lin Gaojuan

Simon Gauzi – Jun Mizutani

Ma Long – Koki Niva

Napiši komentar...