Kadetkinje u prvom planu poslednjeg dana u Beogradu

Poslednji dan Serbian Junior & Cadet Opena obeležen je od strane srpskih kadetkinja koje su blistale u pojedinačnoj i dubl konkurenciji. Računajući ekipni deo gde su takođe bile dominantne, donele su ukupno pet medalja.

Trostruka šampionka Serbian Youth Opena je Radmila Tominjak, srpska kadetkinja koja je nakon ekipnog zlata uspela da trijmufuje pojedinačno i u dublu. Titulu u igri parova osvojila je sa Rekom Bezeg nakon pobede u srpskom finalu, jer su im protivnice bile Lenka i Sofija Nikolić (11:9, 11:5, 7:11, 11:4).

Devojke blistale na ovogodišnjem SYO

Kada je reč o singlu, uspela je da u borbi za zlato sa 3:1 (11:8, 9:11, 11:5, 11:8) nadigra Bugarku Kalinu Hristovu i tako ponovi uspeh ostvaren prošle godine u Vrnjačkoj Banji.

Do pojedinačne medalje stigla je i Reka Bezeg. Njoj je pripala bronza jer je u borbi za finale bolju igru prikazala vicešampionka Hristova.

Kadeti poput juniora

Nakon juniora koji nisu imali dobro izdanje u Beogradu, istim stopama nastavili su kadeti kojima takođe nije pripala ni jedna medalja. Pojedinačno, najdalje su stigli Aleksandar Čokić i Đorđe Petrović koji su eliminisani u osmini finala, dok su u igri parova najuspešniji od kadeta Srbije bili Aleksa Mitić i Đorđe Pavlović, odnosno, Oros Andraš i Mateja Šujica. Oni su takođe stigli do 16 najboljih.

Apsolutna dominacija u ženskom delu

Po broju osvojenih medalja Srbija je ubedljivo na prvom mestu. Dominacija je naročito izražena u ženskom delu jer su do odličja uspevale da dođu jedino juniorke i kadetkinje. Osvojeno je šest zlatnih, jedna srebrna i sedam bronzanih medalja.

Uskoro na našoj Fejsbuk stranici biće podeljene fotografije poslednjeg dana takmičenja.

Svi rezultati

Pojedinačno (glavna tabla)

Juniori
Juniorke
Kadeti
Kadetkinje

Pojedinačno (grupe)

Juniori
Juniorke
Kadeti
Kadetkinje

Dubl

Juniori
Juniorke
Kadeti
Kadetkinje

Ekipno (glavna tabla)

Juniori
Juniorke
Kadeti
Kadetkinje

Ekipno (grupe)

Juniori
Kadeti
Kadetkinje

Napiši komentar...