LAŠKO: Tri medalje za Srbiju na Evropskom prvenstvu

Tradiciju osvajanja medalja na najvećim takmičenjima nastavili su srpski stonoteniseri i stonoteniserke sa invaliditetom. Na prvenstvu Evrope koje se trenutno održava u Sloveniji, do zlatne medalje došla je Borislava Perić Ranković, a bronzama su se okitili Nada Matić i Mitar Palikuća.

Na krovu Evrope, Perić-Ranković i Matić (foto: epint2017.com)

Pojedinačni deo šampionata u Laškom srpski reprezentativci sa invaliditetom završili su sa tri osvojene medalje. Ponovo je najbolja bila Borislava Perić Ranković kojoj je poslednju prepreku na putu do zlata predstavljala Sandra Mikolašček iz Nemačke. U tom susretu stonoteniserka iz Srbije slavila je sa 3:1.

Bronzanu medalju u istoj klasi, T4-5, osvojila je Nada Matić. Ona je u borbi za finale pretrpela poraz od 3:1, a bolja od nje bila je upravo stonoteniserka Nemačke.

Pobedničko postolje i za Palikuću (epint2017.com)

Dalje od polufinala u muškoj konkurenciji klase T5 nije mogao Mitar Palikuća, jedini muški predstavnik Srbije koji je došao do medalje. On je u polufinalnom okršaju pretrpeo poraz od kasnijeg šampiona, Alija Ozturka iz Turske nakon borbe u četiri seta.

Atak na ekipna odličja

Nastavak prvenstva Evrope biće obeležen nadmetanjem u ekipnoj konkurenciji. Srbija nastupa u tri konkurencije:

Žene, klasa 4-5: Borislava Perić Ranković, Nada Matić, Biljana Ubović

Muškarci, klasa 2: Goran Perlić, Boris Stoiljković

Muškarci, klasa 5: Mitar Palikuća, Milan Zelen, Miroslav Homa

Napiši komentar...