NEPRIKOSNOVENE: Zlato na EP za stonoteniserke sa invaliditetom

Ženska reprezentacija Srbije sa invaliditetom u klasi T4-5 osvojila je zlatnu medalju na Evropskom šampionatu u Laškom. Srpske stonoteniserke ovom titulom nastavile su neverovatan niz osvajanja medalja na najvećim takmičenjima, ali i potvrdile da su apsolutno neprikosnovene na starom kontinentu.

Ženska reprezentacija sa selektorom Keslerom

Borislava Perić Ranković, Nada Matić i Biljana Ubović, ”prošetale” su se kroz ekipni deo EP u Sloveniji. O tome govori činjenica da su u ukupno četiri susreta protivnicima dopustile jednu jedinu singl partiju.

Reprezentaciju Nemačke, Velike Britanije i Rusije savladale su sa po 2:0. Jedino je Slovenija uspela da dođe do pojedinačne partije, ali ipak, 2:1 u korist srpskih reprezentativki.

Medalje i za muškarce

Još dva odličja Srbiji doneli su i muškarci. U kategoriji T2 nakon poraza od Češke sa 2:1 u polufinalu, bronzom su se okitili Goran Perlić i Boris Stoiljković, dok su Mitar Palikuća, Miroslav Homa i Milan Zelen podelili treću poziciju u T5 klasi. Bolji od njih u borbi za finale bili su Francuzi sa 2:0.

Ukupno 6 odličja

Stonoteniseri i stonoteniserke Srbije sa invaliditetom iz Slovenije se vraćaju sa 6 osvojenih medalja, i to 3 u singlu i isto toliko u ekipnom delu. Pročitajte ovde o ostvarenim pojedinačnim rezultatima.

Napiši komentar...