OBJAVLJEN KONAČAN KALENDAR: Seniori otvaraju sezonu

Stonoteniski savez Srbije objavio je konačan Kalendar takmičenja za sezonu 2017/18. Sezonu će 22. oktobra u Novom Sadu otvoriti seniori, prvim bodovnim turnirom A klase.

Ljubitelji stonog tenisa u Srbiji mogu da odahnu, s obzirom da je STSS objavio konačan Kalendar takmičenja. Na njegovo objavljivanje, usled promena u vrhu Saveza, čekalo se nekoliko meseci.

Promena u odnosu na prošlu sezonu je ta što će takmičari mlađih kategorija, pored državnog prvenstva i TOP-a, igrati samo tri turnira, a ne šest, kako je prethodnih godina bio slučaj. Seniori, koji 22. oktobra otvaraju sezonu turnirom A klase u Novom Sadu, za razliku od mladih igraće isti broj turnira, ali će ih ligaški mečevi čekati i u maju, dok će oni najbolji koji izbore plej-of, borbu za titulu voditi sve do kraja juna.

Ono što će u Kalendaru biti objavljeno naknadno su termini i mesta odigravanja bodovnih turnira mlađih kategorija. Za sada je jedino poznat termin tradicionalnog Novogodišnjeg turnira u Novom Sadu.

Većina za gost-domaćin

U prethodnom periodu Stonoteniski savez Srbije objavio je tri predloga Kalendara, u kojima su se, pored standardnog ligaškog sistema gost-domaćin, pojavili i predlozi za turnirski i sistem vezanih kola. Ipak, većina klubova odlučila je da ostane pri standardnom sistemu, što je i usvojeno od strane STSS. O tome da li pojedine niže lige neće biti igrane po sistemu gost-domaćin, već po nekom drugom, portal stonitenis.org nema zvaničnu informaciju.

Kalendar 2017/18

Napiši komentar...