Dima Ovčarov osvojio Svetski kup, Bol bez snage u finalu

Okršaj dvojice sunarodnika obeležio je finale Svetskog kupa u Belgiji. Prvi put u karijeri ovaj veliki turnir osvojio je Dimitrij Ovčarov savladavši velikog prijatelja i saigrača iz reprezentacije Timo Bola.

Rezultat karijere (foto: ITTF)

Najznačajniji trofej u dosadašnjem toku karijere Ovčarov je zgrabio nakon odlične igre u prethodna tri dana, koju je krunisao sjajnim nastupom u finalu. Timo Bol, kome nije pošlo za rukom da po treći put u karijeri osvoji ovaj trofej, uspeo je da u prethodna 24 sata eliminiše dvojicu Kineza u četvrtfinalu i polufinalu, a jedan od njih je i Ma Long, najbolji stonoteniser na planeti.

Očigledno da su dva iscrpljujuća meča bila previše za iskusnog Nemca, koji nije mogao da pruži maksimum u borbi za trofej.

Tok meča

Bolje je startovao Bol kome je pripao prvi set. Sledeća dva zasluženo odlaze u korist Ovčarova, da bi nakon četvrtog perioda igre rezultat bio izjednačen. Od tog momenta Dima preuzima inicijativu i prilično ubedljivo meč privodi kraju. Konačan rezultat (10:12, 11:8, 11:7, 9:11, 11:7, 11:2)

Utešno treće mesto Ma Longu

Poraženi polufinalisti Ma Long i Simon Gauzi sastali su se u borbi za bronzu. Svetski i olimpijski šampion svom rivalu prepustio je samo drugi i treći set, ali je u ostalim periodima igre blistao. Na kraju, 11:5, 11:13, 6:11, 11:5, 11:7, 11:9 u korist Kineza.

Snimak: Timo Bol – Dimitrij Ovčarov (finale)

Ma Long – Simon Gauzi (za 3. mesto)

Napiši komentar...