SVI U BEOGRAD: Počinje Serbian Youth Open

Serbian Junior & Cadet Open, najveći stonoteniski događaj u našoj zemlji počinje 4. oktobra. U pet takmičarskih dana nadmetaće se 135 stonotenisera i stonoteniserki iz 20 zemalja sveta.

Domaćin takmičenja: SC Master

Na turniru svetske stonoteniske federacije učestvovaće 47 mladih srpskih takmičara. Pored standardnih reprezentativaca i reprezentativki koji su na ovom turniru blistali prethodnih godina, pojaviće se i novi igrači kojima će nastup u Beogradu biti prvi u dresu nacionalnog tima.

Prvog i drugog dana igraće juniori i juniorke u pojedinačnoj konkurenciji, trećeg startuje ekipni deo u svim konkurencijama, dok će četvrti i peti dan biti rezervisani za ekipnu završnicu i pojedinačni deo kadeta i kadetkinja. Svakog dana takmičenje počinje u 09:00 časova.

Izjava VD predsednika STSS, Aleksandra Karakaševića:

Veliko je zadovoljstvo organizovati ovakav jedan turnir koji se boduje za svetsku rang listu u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji. Prilika je i da se naša reprezentacija na domaćem terenu bori za najviša odličja. Predstavićemo ono što u ovom trenutku imamo najbolje u zemlji. Ja kao neko ko je nedavno stupio na dužnost predsednika tek mi predstoji da sa odabranim timom ljudi reorganizujem stonoteniski sport kod nas, a najveći pažnja biće upravo ka našim mladim talentima i bolji stručni rad – rekao je Karakašević.

Spisak učesnika govori da će se u muškom delu nadmetati 90 stonotenisera, dok će u ženskim konkurencijama učestvovati duplo manje, njih 45.

Domaćin ovogodišnjeg izdanja Serbian Youth Opena je Beograd (Master Centar, Zemun), za razliku od prethodnih godina kada se ovaj turnir održavao u Vrnjačkoj Banji.

Dokumenta

Raspored turnira
Spisak takmičara

Raspored mečeva prvog dana

Napiši komentar...