SVI U SPENS: Novi Sad započinje evropski put

Promo plakat

Nekoliko godina unazad jedini predstavnik Srbije na evropskoj klupskoj sceni, STK Novi Sad, započinje takmičenje u Kupu Evrope. Novosađanke će u subotu i nedelju u okviru drugog kola odmeriti snage sa ekipama iz Belgije, Španije i Grčke i tako pokušati da se domognu trećeg kola i nastave evropski put.

Srpske vicešampionke prvi meč odigraće u subotu od 14:00 kada će im protivnik biti grčki Sarises Florinas. Istog dana od 19:00 očekuje ih duel drugog kola sa Antverpenom iz Belgije, dok će u nedelju od 10:00 časova Novosađankama na megdan igračice španskog Arteala.

Plasman u treće kolo ostvariće samo najbolje plasirana ekipa grupe C čiji je Novi Sad domaćin.

Srpski tim podmlađen je za jednu igračicu u odnosu na prošlu sezonu. Pored Anete Maksuti, Viktorije Tružinski i Sabine Šurjan, boje ovog kluba će braniti i debitant Tijana Jokić.

”Verovatno će nam ekipa iz Španije biti glavni rival. Dobili smo dovoljno informacija od naše dugogodišnje reprezentativke Gabrijele Feher koja igra u Španiji. Imaju internacionalni sastav, sa dve Rumunke koje dobro poznajemo. S druge strane ekipe iz Grčke i Belgije su nam nepoznanica, po rejtingu su ispod nas i dosta teško su pregurali prvo kolo” reči su trenera Slobodana Stojanova.

U insertu ispod mlade stonoteniserke Šurjan i Jokić govore o učešću u Kupu Evrope.

Napiši komentar...