SYO: Juriš kadetkinja na finale, muškarci i dalje bez medalje

Trećeg dana Serbian Youth Opena odigrani su prvi mečevi u ekipnom delu, a u glavnoj ulozi ponovo su bile devojke, ovog puta u kadetskoj konkurenciji. 

Odlično su startovale naše kadetkinje koje su grupnu fazu prebrodile pobedama sa maksimalnim rezultatom nad Bosnom i Hercegovinom i B selekcijom Bugarske. Sada sledi susret sa Poljakinjama iz kog će pokušati da se plasiraju u finale, a meč se igra u subotu od 09:00. Sastav tima koji će se boriti u polufinalu je Radmila Tominjak, Reka Bezeg i Dora Veđelek.

Još dva dana borbe u zemunskom Masteru

Sa druge strane, u ženskoj juniorskoj konkurenciji nalaze se samo četiri ekipe, od čega su tri srpske. Četvrtog dana na repertoaru je poslednje kolo, a rezultati do sada odigranih susreta su sledeći:

Srbija A 3:0 Srbija C
Bugarska-Indija-Crna Gora 3:1 Srbija B
Srbija A 3:0 Srbija B
Bugarska-Indija-Crna Gora 3:1 Srbija C

Srbija A (Sabina Šurjan, Dragana Vignjević, Tijana Jokić), Srbija B (Laura Kožokar, Anđela Menger, Oros Nikolet, Marija Stajić), Srbija C (Edina Benke, Sofija Šćepanović, Tamara Hinić, Katarina Banjac)

Neuspešan nastup muškaraca

Turnir u Beogradu u rezultatskom smislu ostaće u lošem sećanju juniora Srbije, s obzirom da nisu uspeli da se popnu na podijum ni u jednoj konkurenciji. A selekcija u sastavu Levajac, Jovičić, Grujić i Tepić bila je blizu da se plasira na glavnu tablu, ali do toga ipak nije došlo. Za to su bili ”zaslužni” igrači Portugala koji su srpskim igračima naneli poraz nakon dramatičnog meča sa 3:2 u grupi, dok su u istoj fazi juniori Srbije bili uspešni protiv Čeha istim rezultatom.

B i C tim takođe je ostvario po jednu pobedu, ali to nije bilo dovoljno za plasman u narednu rundu.

Gotovo identičan rezultat ostvarile su i muške kadetske selekcije. A, B i C tim završio je takmičenje sa po jednim trijmufom u grupnoj fazi.

Četvrtog dana turnira počinje takmičenje u pojedinačnoj konkurenciji kod kadeta i kadetkinja.

Detaljnije rezultate svih selekcija pročitajte u dokumentima ispod.

Rezultati – ekipno

Juniori – grupe
Juniorke
Kadeti – grupe
Kadetkinje – grupe

Raspored

Glavna tabla – kadetkinje

Fotografije

Fotografije srpskih stonotenisera i stonoteniserki sa Serbian Youth Opena 2017. Izveštaji sa tunrira na dnevnom nivou samo na portalu stonitenis.org.

Izvor fotografija: flickr.com/ittfworld

Posted by Stonitenis.org on Saturday, October 7, 2017

 

Napiši komentar...