Trofej STSV: Kostadinović i Šurjan najbolji na otvaranju sezone

Prvi bodovni turnir za seniore kojim je otpočela dugo isčekivana sezona 2017/18 održan je u novosadskom Spensu. Do trijmufa u muškoj konkurenciji došao je Stefan Kostadinović iz subotičkog Spartaka, dok je među devojkama blistala Sabina Šurjan iz STK Novi Sad.

Veliki broj takmičara u muškoj konkurenciji učinio je da ovaj turnir bude jedan od jačih u Srbiji u proteklih par godina. Sa druge strane, svega 15 devojaka nastupalo je u ženskoj konkurenciji.

Odličan start Kostadinovića

Sjajan u Novom Sadu bio je Stefan Kostadinović koji je do prvog trofeja u sezoni 2017/18 došao nakon pobede u tesnom meču protiv Ivora Katića u pet setova. Postolje namenjeno trećeplasiranima bilo je rezervisano za Zrenjanince, Marka Petkova i Nikolu Strugarevića, koji su zaustavljeni u borbi za finale.

Apsolutnu dominaciju na domaćim takmičenjima nastavile su stonoteniserke STK Novi Sad. Ovog puta njihove dve igračice odmerile su snage u meču za titulu, a radi se o juniorki Sabini Šurjan i Aneti Maksuti. Neizvestan meč kao i kod muškaraca, ali na kraju pobeda mlađe akterke susreta.

Bronzana medalja u ženskom delu pripala je Aleksandri Savić iz novosadske Panonije, odnosno, Aleksandri Radonjić iz Obilića iz Novog Kneževca.

Šurjanova bolja u duelu sa saigračicom

Da je početak sezone bio željno isčekivan govori i broj publike u sali Spensa, koje je na ovogodišnjem izdanju Trofeja STSV bilo iznad proseka.

Naredni turnir gde će se sastati najbolji srpski seniori biće 23/24. decembra. U pitanju je pozivni turnir, a da li će se igrati TOP 12 ili 16, STSS još uvek nije odlučio. Kada je liga u pitanju, ona počinje 4/5. novembra.

Kompletni rezultati

Napiši komentar...