DVOSTRUKA TITULA: Fantastičan uspeh Šurjan i Lupulesku u Mađarskoj

Juniorske reprezentativke Srbije Sabina Šurjan i Izabela Lupulesku još jednom su ostvarile veliki rezultat na svetskoj sceni. Zajedno su blistale u dubl konkurenciji i odnele najsjajnije odličje, a ništa manje uspešna u singlu nije bila Šurjanova koja je ekspesno došla do titule.

Nastavljena niska uspeha

Najbolje srpske juniorke ponovo su obradovale ljubitelje stonog tenisa u Srbiji osvajanjem dve zlatne medalje na ITTF Hungarian Junior & Cadet Openu. Ono što takođe raduje jeste sjajna forma naših igračica koja će i te kako biti potrebna za Svetsko juniorsko prvenstvo koje uskoro počinje u Italiji.

4 od 5 bez izgubljenog seta

Titula u Mađarskoj još jedna je u nizu do koje je ove jeseni uspela da dođe Sabina Šurjan. Ovog puta, barem na papiru, put do trona bio je prilično siguran, iako je po rang listi Šurjanova bila tek sedmi favorit. U prilog ubedljivom trijmufu govori činjenica da je u četiri od pet mečeva naša stonoteniserka slavila sa po 4:0.

Izuzetni rezultati za Šurjan u 2017.

Drama je viđena samo u polufinalnom susretu gde je nakon iscrpljujućeg meča u sedam setova Sabina slavila nad Kineskinjom Li. Kada je reč o finalu, ekspesnih 4:0 (11:7, 11:7, 11:3, 12:10) protiv još jedne Azijatkinje, Ving Se Čau iz Hong Konga.

Lak posao zlatnog dubla

Na vrh pobedničkog postolja u igri parova igračice Srbije stigle su trijmufom nad rununskim parom Pleasu/Hudusan sa 11:7, 11:6, 11:4. Sličan epilog imali su i ostali susreti, izuzev onih u osmini i polufinalu gde je par iz Srbije gubio po set.

Borba za nova odličja u Mađarskoj se nastavlja, a na redu su ekipni mečevi.

Kompletni rezultati

Juniorke pojedinačno
Juniorke parovi

Napiši komentar...