KINA SILOVITA: Juniorke bez polufinala na Svetskom prvenstvu

Juniorska reprezentacija Srbije nije uspela da savlada Kinu u četvrtfinalu Svetskog šampionata u Italiji. Srpske juniorke su tako zastale na poslednjem stepeniku pred odličje, ali je taj stepenik bilo gotovo nemoguće preći, uzevši u obzir kvalitet rivala.

Našim stonoteniserkama sada sledi borba za plasman od 5. do 8. mesta, gde će snage prvo odmeriti sa Nemačkom, a zatim sa Amerikankama ili igračicama Kineskog Tajpeha.

Nastavljena niska uspeha na velikim takmičenjima

Da podsetimo, do fantastičnog uspeha i plasmana među 8 najboljih na svetu, Srbija je došla nakon impresivne pobede nad Hong Kongom.

Tok meča Srbija – Kina

Već na samom startu Kineskinje su nagovestile da su apsolutni favoriti.

Prva je za Srbiju nastupala Tijana Jokić i pretrpela težak poraz od 10. seniorke na svetskoj rang listi, Mangju Vang. Rezultat u korist rivalke bio je 11:2, 11:2, 11:1.

Za nijansu više, sudeći po rezultatu, prikazala je Dragana Vignjević koja je bila izbor selektora Lupuleskua za drugu igračicu. Sa druge strane stola nalazila se Jingša Sun koja je na 2:0 u korist svog tima povisila ubedljivom pobedom nad našom stonoteniserkom (11:3, 11:6, 11:6).

Treći, ispostaviće se, poslednji susret obeležen je duelom Izabele Lupulesku i Ksunjao Ši. Izuzev drugog seta, neizvesnost je bila viđena u prvom i trećem periodu igre, ali se dobrom igrom u završnicama Kineskinja postarala da krajnji rezultat bude 3:0 (11:9, 11:6, 11:9).

Nedugo nakon ovog meča stonoteniserke Srbije započele su borbu za plasman od 5. do 8. Prvu prepreku uspešno su savladale, pošto su bile bolje sa 3:1 od reprezentacije Nemačke. U sredu od 10:00 igraće sa Kineskim Tajpehom za 5. mesto. U slučaju poraza, takmičenje će završiti kao šesta reprezentacija na svetu.

Snimci

Jokić – Vang
Vignjević – Sun
Lupulesku – Ši

*snimke mečeva je moguće gledati tek nakon registracije na ITTV

Napiši komentar...