Kup Evrope: Poraz oslabljenog Novog Sada u Španiji

Stonoteniserke Novog Sada u prvom meču treće runde ETTU Kupa pretrpele su poraz na gostovanju ekipi Girbau-Vic. Domaći tim slavio je sa 3:1 i tako sebe doveo na prag četvrtog kola, a Novom Sadu, koji je u Španiji igrao oslabljen, ostaju teoretske šanse da u revanšu napravi senzaciju.

Jedini predstavnik Srbije na evropskoj klupskoj sceni nije imao šansi u duelu sa neugodnom španskom ekipom u čijem su sastavu dve Kineskinje. Upravo one bile su nepremostiva prepreka za Novosađanke.

Predstavljanje ekipa

Šansa da Novi Sad ostvari bolji rezultat dodatno je smanjena nakon što su čelnici srpskog vicešampiona odlučili da umesto na ETTU Kup, dve svoje igračice pošalju na Svetsko juniorsko prvenstvo i tako nastup za nacionalni tim stave ispred interesa kluba. Radi se i Tijani Jokić i Sabini Šurjan, članicama ženske juniorske reprezentacije.

To je značilo da je mesto treće igračice morala da popuni Sofija Vlajkov, članica omladinske škole ovog kluba, i pored standardnih Maksuti i Tružinski brani boje Novog Sada u Španiji.

Tok meča

Prvi duel u kome je za srpski tim nastupila Sofija Vlajkov ubedljivo je pripao igračici Girbaua Vang Ting Ting sa 11:3, 11:4, 11:2. Takođe bez izgubljenog seta na 2:0 za domaćina povisila je Lian Ni Ksia savladavši Anetu Maksuti (11:3, 11:5, 11:6).

Prva meč lopta španskog tima našla se u rukama Klaudije Kajmel koja je imala zadatak da savlada kapitena novosadskog tima Viktoriju Tružinski. Ipak, sjajnim izdanjem Tružinski upisuje pobedu od 3:0 (16:14, 11:7, 11:6) i tako ukupan rezultat smanjuje na 2:1.

Trener Branko Đukić i kapiten Viktorija Tružinski

Za izjednačenje i majstoricu borila se Aneta Maksuti u četvrtom duelu dana, a sa druge strane stola ponovo se našla Ting Ting. Nažalost, Maksuti nije našla adekvatan odgovor za sjajnu igru Kineskinje koja je slavila sa 11:9, 11:6, 14:12, što je značilo da Girbau u Novi Sad dolazi sa prednošću od 3:1.

Pred svojom publikom u punom sastavu

Novosađanke će u revanšu na svom terenu nastupiti u najjačem sastavu, što im povećava šanse za trijmuf, ali je prolaz dalje, uzevši u obzir kvalitet protivnica, ipak samo teorija. Meč se igra u subotu 16. decembra od 18:00 časova u Novom Sadu.

Tog vikenda na repertoaru je i tradicionalni Novogodišnji turnir, najmasovniji stonoteniski događaj u Srbiji koji će se takođe održati u Spensu.

Zanimljivost

Lian Ni Ksia, koja je jednim trijmufom doprinela pobedi svog tima, ima 54 godina, a nedavno je postavila svetski rekord odigravši najduži stonoteniski meč u istoriji koji je trajao preko sat i po vremena.
Pogledajte kratak video:

New World Record 🌎 🏓 But what for??? 🤔

A post shared by ITTF World (@ittfworld) on

Napiši komentar...