Svetsko juniorsko završeno za Srbiju: Šurjan među 32

Učešće srpskih stonoteniserki na Svetskom juniorskom prvenstvu okončano je nakon njihove eliminacije u pojedinačnom delu takmičenja. Najdalje je dogurala Sabina Šurjan koja se našla među 32 najbolje juniorke na svetu, dok su saigračice Lupulesku, Vignjević i Jokić takmičenje završile kolo ranije.

Svetski šampionat za juniorke u Italiji može se okarakterisati kao odličan po ženski juniorski tim Srbije. Tome je doprineo ekipni rezultat gde su naše stonoteniserke uspele da zauzmu šestu poziciju. Pojedinačno nisu uspele da dođu toliko daleko, ali raduje činjenica da su sve naše predstavnice ostvarile plasman među 64.

Uspešan turnir iza stonoteniserki Srbije

Sabina Šurjan nakon odlično odigrane grupne faze za protivnicu u rundi od 64 dobila je igračicu Hong Konga, Ka Je Li. Sjajna igra u ovom meču donela joj je pobedu od 4:2.

Ispostaviće se da je naredna runda bila kobna po srpsku igračicu s obzirom da je naletela na neugodnu Ruskinju Dariju Šadrinu. Ruskinja je upisala pobedu ne prepustivši set Sabini.


Podsetite se uspešnog nastupa naših igračica u ekipnom delu.


Kada je reč o našim ostalim juniorkama, dalje od 64 nije mogla Izabela Lupulesku jer je poraz pretrpela od još jedne stonoteniserke Hong Konga. Radi se o Vai Ču Fung koja je u meču sa najboljom srpskom juniorkom bila ubedljiva i slavila sa 4:1.

Dragana Vignjević zaustavljena je od strane Japanke Miju Kihare koja je sa 4:1 ostvarila prolaz u narednu rundu, a nepremostivu prepreku u toj fazi imala je i Tijana Jokić koja nije mogla da se suprotstavi odličnoj Anastasiji Koliš iz Rusije (4:0).

U ženskom dublu do runde od 16 najboljih stigle su Izabela Lupulesku i Sabina Šurjan, a Dragana Vignjević i Tijana Jokić poražene su rundu ranije.

Detaljni rezultati

Juniorke pojedinačno
Juniorke dubl
Miks dubl

Napiši komentar...