Završen evropski put Novog Sada: Špankinje nepremostiva prepreka

Stonoteniserke Novog Sada nisu uspele da se plasiraju u četvrtfinale Kupa Evrope jer su u revanš meču na svom terenu pretrpele poraz od španske ekipe Girbau Vik sa 3:0. Tim iz Španije čiji su nosioci igre dve Kineskinje slavio je i u prvom susretu, a u Novom Sadu je samo potvrdio da je kvalitetniji rival.

Jedini predstavnik Srbije na evropskoj klupskoj sceni u osmini finala drugog po snazi evropskog klupskog takmičenja nije uspeo da napravi senzaciju i eliminiše favorizovanu špansku ekipu.

Šurjan u okršaju sa iskusnom rivalkom

Ključne poene za gostujući tim donele su Ksie Lian i Ting Ting koje su u svojim mečevima sa Novosađankama bile ubedljive, dok je neizvesnost viđena jedino u trećem duelu.

Nekadašnja šampionka sveta

U prvom susretu rekete su ukrstile mlada Sabina Šurjan na strani Novog Sada i preiskusna Ksie Lian, 54-ogodišnja Kineskinja, nekada najbolja stonoteniserka na svetu. Slavila je gošća i svoj tim dovela u vodstvo, a srpskog vicešampiona ostavila bez teoretskih šansi za plasman u narednu rundu ETTU Kupa.

Drugi meč obeležio je susret Anete Maksuti i Ting Ting u kome je Maksutijeva pokušala da probije odličnu defanzivu gošće i tako svoj tim donekle vrati u život, ali u tome nije uspela.

Ekipe na predstavljanju

Dobru igru u pojedinim trenucima pokazala je Tijana Jokić koja je za protivnicu imala Klaudiju Kajmel u trećem susretu dana, ali joj je u odlučujućim momentima ponestalo koncentracije, što je rezultiralo porazom nakon četiri odigrana seta.

Novi Sad 0:3 Girbau Vik

Sabina Šurjan – Ksia Lian Ni 0:3 (3:11, 8:11, 8:11)
Aneta Maksuti – Vang Ting Ting 0:3 (4:11, 12:14, 6:11)
Tijana Jokić – Klaudija Kajmel 1:3 (13:15, 11:7, 10:12, 10:12)

Snimak sa početka

 

Spuštena je zavesa na ovosezonsko izdanje u Evropi. Eliminacija od verovatno prvog favorita za osvajanje ETTU Cup-a. Uprkos tome, kod nas su stvari poznate. Učimo, učimo, uživamo i teramo sebe do krajnjih #granica

Only Novi Sad #pingpongfamily

Posted by STK Novi Sad on Saturday, December 16, 2017

Napiši komentar...