ČEŠKA: Kadetkinje na podijumu, osvojena bronza

Ženska kadetska reprezentacija Srbije zauzela je treće mesto na ITTF Czech Junior & Cadet Openu. Do sjajnog uspeha na ovom prestižnom turniru srpske igračice stigle su nakon trijmufa nad Ukrajnom u četvrtfinalu.

Kadetkinje Srbije sa selektorom

Drugu medalju za Srbiju na otvorenom prvenstvu Češke osvojile su kadetkinje u ekipnoj konkurenciji u sastavu Radmila Tominjak, Reka Bezeg, Tamara Turkonje i Dora Veđelek. Tim pod vodstvom Danijela Toađera medalju je osigurao nakon pobede u četvrtfinalu nad Ukrajnom sa 3:1.

Maksimalan učinak imala je Tominjak koja je sa dve pobede i trijmufom u dublu najviše doprinela plasmanu među 4 najbolje ekipe. Poraz u singlu pretrpela je Bezeg, ali je popravila utisak u igri parova.

Srbija 3:1 Ukrajna

Radmila Tominjak – Marija Kuriščenko 3:1 (11:6, 4:11, 11:7, 11:9)
Reka Bezeg – Jolanta Jevtodi 0:3 (9:11, 11:13, 8:11)
Tominjak/Bezeg – Kuriščenko/Jevtodi 3:2 (6:11, 11:8, 11:6, 8:11, 11:9)
Radmila Tominjak – Jolana Jevtodi 3:0 (11:3, 11:8, 11:9)

Indija prejaka

Borbu za finale Srbija je vodila protiv favorizovane reprezentacije Indije koja je nakon nešto lošijeg starta i vodstva Srbije od 1:0 uspela da se vrati u meč i na kraju trijmufuje. Plasman u finale Indijke su ostvarile pobedom od 3:1.

Ni jedna selekcija Srbije izuzev kadetkinja nije uspela da se plasira na glavnu tablu ekipnog dela, što naročito kod juniorki predstavlja neprijatno iznenađenje. Peta selekcija sveta uspela je da slavi nad Francuskom u grupi sa 3:2, ali je neočekivano poražena od Poljske maksimalnim rezultatom, pa je takmičenje okončala već u početnoj fazi turnira.


Podijum za Srbiju u Češkoj: Šurjan i Jokić bronzane u dublu


Kada je reč o juniorima, bolji od njih bili su Indijci i Česi sa 3:0, odnosno, 3:1, dok su jedini trijmuf ostvarili protiv vršnjaka iz Bosne i Hercegovine maksimalnim rezultatom.

Već na startu eliminisani su i kadeti koji više od časnog poraza nisu mogli da izvuku u mečevima sa Hrvatskom i Slovačkom.

Poslednji dan

Nedelja 18. februar je poslednji dan turnira u Češkoj. Nastupaju kadeti i kadetkinje u pojedinačnoj konkurenciji.

Detaljni rezultati – ekipno

Kadetkinje – glavna tabla
Kadetkinje – grupe
Juniorke – grupe
Juniori – grupe
Kadeti – grupe

Napiši komentar...