NIŠ: Preko 200 takmičara na otvorenom prvenstvu RSTSN

Otvoreno prvenstvo RSTSN održano je 24. i 25. februara u Nišu. U dva takmičarska dana preko 200 mladih stonotenisera i stonoteniserki borilo se za što bolji plasman na turniru čiji se rezultati boduju za državnu rang listu.

Prvog dana takmičenja nadmetali su se juniori i mlađi kadeti u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Bognar i Menger do zlata

Nakon ranih eliminacija na prethodna dva bodovna turnira ove sezone, igrač subotičkog Spartaka Bognar Bence popravio je utisak u Nišu i uspeo da se domogne najsjajnijeg odličja. Stonoteniser Banata Nemanja Đilas zauzeo je drugo mesto, a bronzana medalja završila je oko vrata Nemanja Milanovića iz kragujevačkog Radničkog, kao i Pere Tepića iz Temerina.

Juniori

Pobednički pehar namenjen juniorkama pripao je igračici vršačkog Milenijuma Anđeli Menger, koja je do prve ovosezonske titule na državnim turnirima stigla zahvaljujući pobedi nad Lilom Kovač Katonom iz Malog Iđoša. Na podujumu za trećeplasirane našle su se Lenka i Sofija Nikolić iz Smedereva.

Juniorke
Jockov i Kovač Katona sigurni

Trenutno drugoplasirani na državnoj rang listi, Jovan Jockov, odlično je igrao tokom čitavog turnira što mu je nakon srebra iz Smedereva i rane eliminacije na Novogodišnjem turniru donelo prvo zlato u konkurenciji kadeta za ovu sezonu. Stonoteniser Novog Sada u finalu je bio bolji od Zvezdana Grujića iz STK Lav, koji je imao trnovit put do finala. Polufinalne susrete izgubili su Stefan Lazić (Ada) i Saša Janković (Hajduk Veljko), pa su morali da se zadovolje bronzom.

Kadeti

Najbolja u konkurenciji kadetkinja bila je Lila Kovač Katona kojoj je poslednju prepreku do zlata predstavljala Lenka Nikolić. Polufinala su se domogle Katarina Gvozdenović (Domboš) i Jovana Antić (Dobanovci), ali za plasman u finale nisu imale dovoljno snage, pa su morale da se zadovolje podelom trećeg mesta.

Vidiću trofej, Antićeva 3 od 3

Trenutno vodeći na rang listi za mlađe kadete i mlađe kadetkinje, Petar Vidić i Jovana Antić, opravdali su ulogu favorita i osvojili još po jednu titulu, čime su mesto na vrhu rang liste dodatno ojačali.

Vidić, stonoteniser Hajduk Veljka iz Negodina, trijmufovao je nad Orosom iz Temerina u borbi za najsjajnije odličje. Bez finala ali u samoj završnici našli su se Bogdan Ilić, igrač SFS Borca iz Paraćina i crveno-beli Dimitrije Jelikić iz Beograda. Njima je pripala bronza otvorenog prvenstva RSTSN.

Mlađi kadeti

Kada je reč o mlađim kadetkinjama, treću titulu u nizu ove sezone uspela je da zgrabi Jovana Antić iz Dobanovaca. Ona je jedina stonoteniserka mlađih kategorija u Srbiji koja je učestvovala na sva tri bodovna turnira do sada i na sva tri odnela zlato.

U Nišu je do prve pozicije stigla nakon pobede nad Katarinom Gvozdenović u finalu, dok su kao trećeplasirane završile Elizaveta Bobrovskaja iz novosadske Vojvodine i Dušica Todorović iz Barajeva.

Mlađe kadetkinje
Državno, pa TOP

Igrače mlađih konkurencija u Srbiji u nastavku sezone očekuju pojedinačna državna prvenstva. Za titulu srpskog šampiona juniori će se boriti 28/29. aprila, kadeti već uskoro, 10/11. marta, dok će državno za mlađe kadete biti 14/15. aprila.

Kada je reč o TOP turnirima, 5. i 6. maja igraće juniori i mlađi kadeti, a kadeti sedam dana kasnije.

Detaljni rezultati turnira uskoro ovde.

Napiši komentar...