Počinje borba za EP, Srbija dočekuje Škotsku u utorak

U Novom Sadu ženska reprezentacija Srbije u utorak 27. februara mečom prvog kola protiv Škotske započinje kvalifikacije za finalni turnir Evropskog prvenstva.

Prvi meč faze 1B kvalifikacija za završni turnir šampionata Evrope, Srbija će odigrati pred publikom u novosadskom Spensu. Škotska, treći nosilac grupe u kojoj se, pored reprezentacije Srbije nalazi i Bugarska, biće prvi rival srpskom nacionalnom timu u borbi za završni turnir EP. Sastav Srbije za ovaj meč još uvek je nepoznat.

Prizor iz Spensa sa prošlogodišnjeg meča kvalifikacija protiv Hrvatske
Novi sistem kvalifikacija

Naredne godine u Nantu u Francuskoj održaće se finalni turnir Evropskog prvenstva gde će učešće uzeti po 24 reprezentacije kod muškaraca i žena. Srbija se u prvom kolu nalazi u grupi sa Škotskom i Bugarskom sa kojima će odigrati po meč kao domaćin i po meč kao gost. Prve dve ekipe iz grupe prolaze u drugu fazu gde će im se pridružiti još 12 nosioca. U toj fazi ponovo će se igrati po sistemu svako sa svakim, a grupe će brojati po 3 reprezentacije. Pobednik grupe u drugoj fazi ide na završni turnir u Nant, dok će druga i treća ekipa imati novu šansu u baražu.

Kada je reč o muškarcima, 27. marta dočekaće branioca bronze sa Svetskog prvenstva, Englesku. Rival u grupi biće i Bosna i Hercegovina.

Promo plakat
Raspored mečeva

Žene

27. februar: Srbija – Škotska (Novi Sad)
27. mart: Bugarska – Srbija
2. oktobar: Škotska – Srbija
20. novembar: Srbija – Bugarska

Muškarci

27. mart: Srbija – Engleska
22. maj: Bosna i Hercegovina – Srbija
20. novembar: Engleska – Srbija
4. decembar: Srbija – Bosna i Hercegovina

Karte u prodaji

Po ceni od 200 dinara u pretprodaji i 400 dinara na dan utakmice mogu se nabaviti ulaznice za susret sa Škotskom. Kontakt telefoni su 0631126191 i 0214737208.

 

Promo spot

Napiši komentar...