Podijum za Srbiju u Češkoj: Šurjan i Jokić bronzane u dublu

Uspešan nastup u konkurenciji parova na otvorenom prvenstvu Češke imale su srpske juniorke Sabina Šurjan i Tijana Jokić. Takmičenje su završile u polufinalu gde su posustale pred favorizovanim Kineskinjama.

Stonoteniserke Srbije nastavljaju sa odličnim rezultatima na međunarudnoj sceni. Šurjanova, aktuelni evropski broj jedan i Tijana Jokić, deseta na toj listi, u konkurenciji parova okitile su se bronzanom medaljom. Ksunjao Ši i Jizhen Sun iz Kine bile su nepremostiva prepreka za naše predstavnice i slavile su sa 3:0 (11:4, 12:10, 11:6). Do polufinala par iz Srbije zabeležio je tri pobede.

U društvu Azijatkinja i Beloruskinja
Kiks u singlu

Takmičenje u pojedinačnom delu prerano je završeno za juniorke Srbije. Sabina nije uspela da u osmini finala nakon meča u sedam setova savlada Bogdanovu iz Belorusije, a na put Tijane Jokić u istoj fazi stala je igračica Sjedinjenih Američkih Država, Ami Vang.

Boje Srbije u Češkoj branili su i juniori. Pojedinačno nije bilo naših predstavnika među 32, a u konkurenciji parova te faze domogli su se Nikola Grujić i Miloš Marinković koji su potom poraženi, a korak dalje otišao je Dimitrije Levajac u paru sa crnogorskim igračem Filipom Radovićem. Njih dvojica završili su turnir među 16.

Takmičenje u ekipnoj konkurenciji juniora i kadeta počinje danas (16.2.) a u isto vreme na borilišta će i kadeti i kadetkinje.

Detaljni rezultati

Juniorke pojedinačno
Juniorke parovi
Juniori parovi

Grupe ekipnog dela

Kadeti
Kadetkinje
Juniori
Juniorke

One thought on “Podijum za Srbiju u Češkoj: Šurjan i Jokić bronzane u dublu

  • 17.02.2018. at 16:16
    Permalink

    Bogdanova je iz Belorusije 😉

    Reply

Napiši komentar...