DRŽAVNO: Crepulja novi-stari šampion, tripla kruna za Maksuti

Pojedinačno prvenstvo Srbije za seniore i seniorke održano je u Novom sadu 3. i 4. marta. U muškoj konkurenciji titulu je odbranio Bojan Crepulja, dok je Aneta Maksuti nova državna šampionka kod žena.

Detalj za vreme finalnih mečeva

Nešto jača konkurencija nego prethodnih godina viđena je na ovogodišnjem prvenstvu Srbije za seniore i seniorke. U 5 disciplina, ukupno 57 takmičara u muškoj i 21 u ženskoj konkurenciji nadmetalo se za naslov državnog prvaka.

Crepulja bez premca

Stonoteniser novosadskog Radničkog i član A selekcije Srbije, Bojan Crepulja, odbranio je titulu državnog šampiona osvojenu prošle godine u Vrnjačkoj Banji. Druga kruna u nizu stigla je nakon pobede u neizvesnom finalu protiv Ivora Katića, igrača Ade.

Seniori pojedinačno

Lorencio Lupulesku, srpski stonoteniser sa trenutnim angažmanom u Italiji, i Marko Petkov, član zrenjaninskog Banata, podelili su treću poziciju jer iz polufinalnih susreta nisu uspeli da izađu kao pobednici.

Kada je reč o igri parova, dominantni su bili igrači Banata. Zlato je završilo oko vrata Marka Petkova i Ilije Majstorovića, a do druge pozicije stigli su Lupulesku i Crepulja. Mladi Aleka Gacev i igrač Stenesa Marko Popović, kao i par Červik/Katić, zauzeli su mesto broj tri.

Seniori parovi
Izvanredna Aneta Maksuti

Turnir iz snova odigrala je stonoteniserka Novog Sada Aneta Maksuti koja je trijmufovala u svim konkurencijama u kojima je nastupala. Pojedinačno je sjajno odigrala polufinale gde je eliminisala Izabelu Lupulesku, da bi u finalu bila bolja od najbolje evropske juniorke Sabine Šurjan, takođe članice STK Novi Sad.

Seniorke pojedinačno

Na podijumu za trećeplasirane pored Izabele našla se i Viktorija Tružinski koja nije imala dovoljno snage da se na najbolji način suprotstavi Šurjanovoj u polufinalu.

Članice Novog Sada obeležile su i igru parova gde su sve četiri nastupale u finalu. Zlato je zasijalo oko vrata Maksuti i Tružinski koje su bile bolje od saigračica Šurjan i Jokić. Igračica Panonije Aleksandra Savić i Anđelija Ratić, stonoteniserka sa klubom iz Španije, zauzele su treće mesto, a isti rezultat ostvarile su i Izabela Lupulesku i Dragana Vignjević, uzdanice Obilića iz Novog Kneževca.

Seniorke parovi

Ivor Katić i Aneta Maksuti odneli su najsjajnije odličje u igri mešovitih parova. Za titulu su morali da savladaju Vladimira Radonjića iz Crvene Zvezde i Draganu Vignjević. Prijatno su iznenadili mladi stonoteniser STAK-a Miloš Marinković i igračica Milenijuma Anđela Menger. Njih dvoje su, kao i Valentin Nađ Nemedi i Andrea Todorović, osvojili bronzanu medalju.

Kompletni rezultati
Mešoviti parovi

Napiši komentar...