NAJSTARIJI U ISTORIJI: Timo Bol je novi svetski broj jedan!

Nemački stonoteniser Timo Bol od 1. marta ponovo je prvi na svetskoj rang listi. Na vrhu je zahvaljujući tituli na Topu 16 Evrope, a ujedno je i najstariji broj jedan ikada. Uskoro će napuniti 37 godina.

Sedam godina prošlo je od kada je legendarni Nemac poslednji put bio na čelu svetske rang liste. Njegovu karijeru od tog momenta obeležile su brojne titule na velikim takmičenjima, ali i period pauze na koju je bio primoran zbog povrede.

Veliki povratak! (foto: ITTF)

Vratio se u velikom stilu, a najsvežiji rezultati koji opravdavaju njegov povratak na vrh su pobede nad dva prethodna lidera na listi, Ma Longa na Svetskom i Dimitrija Ovčarova na Evropskom kupu.

Ovčarov, dosadašnji broj jedan, sada je treći na listi, dok je Kinez Fan Žendong zadržao drugo mesto. Slede još dvojica igrača Kine na 4. i 5. mestu, a u pitanju su Gaojuan Lin i Ksu Ksin. Šestoplasirani je Čun Ting Vong iz Hong Konga, a sedmo mesto zauzima Japanac Koki Niva.


Kompletne Svetske i domaće rang liste pogledajte na našoj stranici Rang liste.


Mladi Simon Gauzi iz Francuske osmi je stonoteniser planete, a nalazi se poziciju ispred aktuelnog svetskog i olimpijskog šampiona Ma Longa. Deseto mesto zauzima još jedan Japanac, a u pitanju je Kenta Macudaira.

Harimoto Tomokazu je na poziciji 12, a zanimljivo je to da se bivši olimpijski i svetski šampion Žang Žike nalazi tek na 70. mestu.

Srbi na rang listi

Kada je reč o stonoteniserima naše zemlje, najbolje je plasiran Aleksandar Karakašević, dok je kod žena Andrea Todorović prvi reket Srbije.

Pogledajte rang svih naših takmičara:

Muškarci

186. Aleksandar Karakašević
332. Marko Jevtović
343. Žolt Pete
399. Bojan Crepulja
714. Ivor Katić
816. Marko Popović
925. Marko Petkov
990. Ilija Majstorović
1008. Lorencio Lupulesku
1044/1045. Vladimir Radonjić/Valentin Nađ Nemedi

Žene

145. Andrea Todorović
214. Izabela Lupulesku
216. Dragana Vignjević
328/329. Anamarija Erdelji/Gabriela Feher
578. Anelija Lupulesku
714. Aneta Maksuti
770/771. Sabina Šurjan/Tijana Jokić
775. Viktorija Tružinski

Napiši komentar...