Šestoro naših u Tunisu: Levajac i Šurjan za plasman na OI mladih

Mladi stonoteniseri i stonoteniserke iz Srbije trenutno se nalaze u Tunisu. Njih šestoro će od 19. do 23. marta voditi borbu na ITTF Tunisa Junior & Cadet Openu, a u centru pažnje biće Dimitrije Levajac i Sabina Šurjan koji će pokušati da se kvalifikuju za Olimpijske igre mladih.

Prilika za Sabinu Šurjan (foto: Remi Gros)

Šestoro mladih takmičara u pet takmičarskih dana igraće na otvorenom prvenstvu Tunisa pod zastavom Srbije. Jedina kadetkinja iz srpskog tima je Radmila Tominjak, dok ostali takmičari nastupaju u juniorskoj konkurenciji. U pitanju su Dimitrije Levajac, Pero Tepić, Nikola Grujić, Sabina Šurjan i Tijana Jokić.

U pohodu na Olimpijske igre

Po završetku turnira u Tunisu, tačnije 24. i 25. marta, na istom mestu Dimitrije Levajac i Sabina Šurjan pokušaće da preko kvalifikacija obezbede učešće na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Ajresu oktobra ove godine. Prvi pokušaj na kvalifikacijama u Splitu bio je neuspešan, a razlog za optimizam ovog puta leži u tome da je konkurencija u Tunisu slabija nego u Hrvatskoj, što našim predstavnicima daje veće šanse.

Levajac spreman za Tunis (foto: ITTF)
Start ekipnim mečevima

Kada je reč o turniru od 19. do 23. marta, prvi mečevi biće odigrani u timskoj konkurenciji. Radmila Tominjak nastupiće sa igračicom Egipta Janom Vagih. Rang lista kaže da su Tominjakova i njena saigračica nosioci broj jedan.

Pred Dimitrijem Levajcem, Nikolom Grujićem i Perom Tepićem, šestim nosiocima, stoji izazov da se u dobroj konkurenciji nađu u samoj završnici, a juniorke Šurjan i Jokić su takođe favorit broj jedan kod juniorki.

Finalni mečevi ekipno odigraće se 20. marta a nakon toga igra se turnir individualno.

Žreb

Juniori ekipno
Juniorke ekipno
Kadetkinje ekipno

Sastavi i nosioci

Kvalifikacije za OI – spisak učesnika

 

Napiši komentar...