SRBIJA POKORILA TUNIS: Zlato, srebro i bronza u ekipnom delu

Posle prva dva dana otvorenog prvenstva Tunisa, reprezentacija Srbije stekla je epitet najuspešnije do sada. Zlato je završilo oko vrata juniorki, kadetkinje su bile srebrne, a bronzom su se okitili juniori. Sledi individualni deo turnira.

Dosadašnji deo ITTF Tunisa Junior & Cadet Opena protekao je u znaku srpskih takmičara kojima je malo nedostajalo da se u čak sve tri kategorije okite najsjajnijim odličjem.

Nastavak niske uspeha juniorki

Bez premca su bile juniorke koje su u grupi sa po 3:0 bile bolje od kombinovanog sastava Egipta i Irana, a jednako dobre bile su i protiv domaćina Tunisa. S obzirom na pol poziciju u grupi, juniorski tim u sastavu Šurjan-Jokić ostvario je direktan plasman u polufinale. Tu je savladana Francuska sa 3:1, da bi u borbi za zlato pred našim juniorkama poklekle igračice Kazahstana i Singapura.

Jedina naša predstavnica kod kadetkinja, Radmila Tominjak, stigla je do srebra sa saigračicom iz Egipta, Janom Vagih. Maksimalnim rezultatom prebrodile su grupu pobedivši Alžir C i tim Alžir-Tunis. Usledila je borba za finale u kojoj su bile ubedljive nad A timom Alžira. Kada je reč o finalu, nakon neizvesne borbe poraz od prvog tima Egipta sa 3:2.

Druga pozicija za Tominjak

Srpski juniori, u sastavu Dimitrije Levajac, Pero Tepić i Nikola Grujić, stigli su do pobedničkog postolja gde su zauzeli treće mesto. Sa tri pobede u grupi (Alžir/Singapur/Tajland, Alžir B i Katar), obezbedili su duel za medalju u kome su trebali da dobiju A sastav Tunisa. U tome su i uspeli, i to maksimalnim rezultatom, ali im sledeći protivnik bila Kina protiv koje nisu mogli da izvuku više od časnog poraza od 3:0.

Juniori bronzani

Nastavlja se borba u pojedinačnom delu gde se takođe očekuje značajan uspeh predstavnika Srbije. Po završetku turnira, tačnije 24. i 25. marta, Dimitrije Levajac i Sabina Šurjan igraće kvalifikacioni turnir za OI mladih.

Žreb – pojedinačno

Juniori
Juniorke
Kadetkinje

Napiši komentar...