TUNIS: Dve nove titule, Šurjan i Tominjak besprekorne u singlu

Maestralne u završnici otvorenog prvenstva Tunisa bile su srpske stonoteniserke Sabina Šurjan i Radmila Tominjak koje su osvojile pojedinačno zlato u juniorskoj, odnosno, kadetskoj konkurenciji. Na celom turniru ukupno osam medalja za Srbiju.

Evropska juniorka broj jedan, Sabina Šurjan, nastavila je fantastičan niz osvajanja trofeja na pro-turovima. Titulom u Tunisu dodatno je ojačala pol poziciju na evropskoj juniorskoj rang listi. Jednako dobra bila je i Radmila Tominjak koja je opravdala ulogu favorita kod kadetkinja i prisvojila još jedan vrlo značajan trofej.

Odlična uvertira pred kvalifikacije za OI mladih (foto: ITTF)

Poslednju prepreku Šurjanovoj na putu do zlata predstavljala je Hrvatica Andrea Pavlović kojoj je naša igračica prepustila svega jedan set (11:8, 8:11, 11:7, 13:11, 11:5). S druge strane, Tominjak je do zlata stigla nakon velikog preokreta protiv Nemice Sofije Kli kojoj su pripala prva dva perioda igre. Na kraju, pobeda od 3:2 (9:11, 8:11, 11:5, 11:8, 11:9).

Bronzanom medaljom pojedinačno okitila se Tijana Jokić koja je nakon trilera u sedam setova poražena od Pavlovićeve.

Kada je reč o igri parova, tandem Šurjan/Jokić završio je u polufinalu, što je donelo bronzu, a isti rezultat ostvarila je i Tominjak sa Janom Vagih iz Egipta.

Pojedinačno bez premca u Tunisu (foto: Facebook / Fédération Tunisienne de Tennis de Table)
Levajac ”za dlaku”

Najbolji rezultat od muških predstavnika u singlu ostvario je Dimitrije Levajac koga je od podijuma delio jedan poen. Bez medalje je ostao jer je ga je u odlučujućem setu maratonskog meča porazio Čaba Andraš iz Mađarske. Sjajan podvig Dimitrije je napravio u meču osmine finala kada je eliminisao prvog favorita, Indijca Takara.

Atak na Buenos Aires

Dimitrija Levajca i Sabinu Šurjan u Tunisu 24. i 25. marta očekuje veliko iskušenje. Oni će putem kvalifikacionog turnira pokušati da izbore plasman na Olimpijske igre mladih ovog oktobra u Argentini. Na OVOM linku pogledajte nosioce kod muškaraca, a na OVOM kod žena.

Kompletni rezultati

Juniorke pojedinačno
Juniorke dubl
Juniori pojedinačno
Kadetkinje pojedinačno
Kadetkinje dubl

Napiši komentar...