CROATIA OPEN: Odlično izdanje Lupulesku i Vignjević

ITTF Croatia Open 2018, turnir Challange kategorije koji je okupio veliki broj učesnika iz samog svetskog vrha, dobro je protekao po srpske stonoteniserke Izabelu Lupulesku i Draganu Vignjević.

Zapaženo izdanje u Hrvatskoj (foto: ITTF)

Sjajna u pojedinačnom delu do 21 godine bila je Izabela koja je, pre svega, u grupi zabeležila pobedu i poraz, a zatim na glavnoj tabli uspela da slavi u dva navrata i ostvari plasman među osam najboljih. Volja žreba bila je da se u rundi od 16 po drugi put sretne sa igračicom Španije Žang, koju je ovog puta nadigrala ubedljivo, dok je za plasman među osam bila bolja od stonoteniserke Slovenije Ane Tofant, takođe bez izgubljenog seta.

Plasman među 16 ostvarila je i Dragana Vignjević ali je njen singl nastup već u toj rundi završen. Naletela je na drugog nosioca, Maki Šiomi iz Japana, koja je sa 3:1 eliminisala srpsku igračicu.

Dubl za budućnost

Sjajnu igru predstavnice Srbije prikazale su i u konkurenciji parova gde su, takođe, došle do glavnog žreba. Za razliku od singla, ovde je to bio znatno teži zadatak jer je u pitanju seniorska konkurencija.

Francuski par Gasnier/Migot i igračice iz Kineskog Tajpeha Huang i Li bile su žrtve naših igračica u kvalifikacionoj fazi. Dva odlična meča i pobede od po 3:1 i 3:2.

Na glavnoj tabli protivnice su bile iskusne Polina Mihailova iz Rusije i Viktorija Pavlovič iz Belorusije. Bile su suviše jake za mladi srpski par koji je poražen sa 3:1.

Detaljni rezultati

Singl:

Žene U21 – grupe
Žene U21 – glavna tabla

Dubl:

Žene U21 – kvalifikacije
Žene U21 – glavna tabla

Napiši komentar...