Uspeh mladih igrača iz Srbije: Šest medalja na Zagipingu

Zagiping, jedan od najvećih turnira za mlađe kategorije u ovom delu Evrope održan je u hrvatskoj prestonici od 20. do 24. aprila. Šest medalja završilo je oko vrata naših predstavnika.

Odličan rezultat ostvarili su perspektivni srpski stonoteniseri i stonoteniserke na 65. izdanju Zagipinga. Ovaj tradicionalni turnir svake godine okupi značajan broj mladih takmičara naše zemlje, kojima su ovog puta pripale jedna zlatna, tri srebrne i dve bronzane medalje.

Podijum za mlađe kadetkinje ekipno

U ekipnoj konkurenciji mlađih kadetkinja na vrhu pobedničkog postolja našla se igračica Dobanovaca Jovana Antić koja je u timu sa Dorom Ćosić iz BiH briljirala tokom čitavog turnira. Upravo njih dve odmerile su snage u pojedinačnom finalu, a srpskoj igračici zlato je ovog puta izmaklo jer je Ćosićeva pružila nešto kvalitetniju igru i zasluženo slavila.

Srebra u singlu domogla se i Minja Vladimirov iz STK Spark u kategoriji mini kadetkinja, a isti plasman kod mlađih kadetkinja ekipno ostvarila je Katarina Gvozdenović zajedno sa Mikom Borokom iz Rumunije.

Boje Srbije branio je i Nemanja Đilas iz STK Banat koji kod juniora nije uspeo da prebrodi polufinale pa je morao da se zadovolji bronzom, a šesto odličje našoj zemlji doneli su Andraš Oros, Petar Vidić i Jovan Marković u ekipnom delu mlađih kadeta.

Detaljni rezultati svih konkurencija
Đilas i Antić po završetku takmičenja
Bronza za perspektivne igrače iz Srbije

Napiši komentar...