Medalja u Slovačkoj: Dimitrije Levajac i Nemanja Đilas treći u dublu

Najbolji srpski juniori Dimitrije Levajac i Nemanja Đilas stigli su do bronzane medalje u igri parova na ITTF Slovak Openu. Njih dvojica bili su najuspešniji od srpskih predstavnika, kojih je na ovom turniru bilo šest.

Srpski juniorski tandem ostavio odličan utisak

Naši stonoteniseri pod vodstvom trenera Vladimira Marića pružili su sjajnu igru u Slovačkoj i kao 12. nosioci uspeli da se domognu pobedničkog postolja i medalje za treće mesto.

Prva prepreka za Levajca i Đilasa bili su Fabian Fric i Lukas Kramer iz Austrije. Sa ekspresnih 3:0 naši su upisali pobedu i zakazali susret sa domaćinima, Jakubom Zelinkom i Štefanom Pekom. Uzbudljiv meč ali ponovo pobeda srpskih igrača, ovog puta sa 3:2.

Usledio je odlučujući okršaj za medalju gde su rivali bili Žan Rasuv iz Francuske i Eduardo Tomoike iz Brazila. I ovog puta Đilas i Levajac odigrali su izvanredno i sa 3:1 zabeležili trijumf koji je osigurao bronzu.

Veći podvig od bronze ipak je izostao, jer su u polufinalu srpske reprezentativce sa 3:1 nadigrali Poljaci, Samjuel Kucicki i Premislav Valašek.

Ostali bez podijuma

Boje Srbije u konkurenciji parova branili su Florijan Fenjveši i Nikola Grujić kao jedan, i Bence Bognar i Matija Jovičić kao drugi tandem. Nažalost, Fenjveši i Grujić nisu prebrodili fazu od 32, dok je par Bognar-Jovičić otišao korak dalje i bio zaustavljen u osmini finala.

Najbolji rezultat u singlu ostvario je Levajac koji se domogao osmine finala.

Napiši komentar...