Nastavljen fantastičan niz, Srbija ubedljiva protiv BiH

Stonoteniseri Srbije zabeležili su pobedu potiv Bosne i Hercegovine i tako nastavili sjajan niz koji je započet seznacijom protiv Engleza početkom maja. Srpski sastav sa maksimalnim brojem bodova čvrsto drži lidersku poziciju u kvalifikacionoj B5 grupi.

Najbolji mogući povratak Jevtovića (foto: Facebook / Stoni Tenis Andro Oprema)

Završni turnir Evropskog prvenstva naredne godine u Nantu sve je bliži za stonotenisere Srbije. Odlična forma i sjajna igra u Brčkom doneli su novu pobedu od 3:0 zahvaljujući kojoj Srbija sada ubedljivo drži čelnu poziciju u grupi. Rezultat govori da izostanak Karakaševića u ovom meču nije negativno uticao, a posebno raduje činjenica da je u državni dres ponovo obukao Marko Jevtović.

Na klupi za rezerve po prvi put našao se i mladi Dimitrije Levajac, najbolji srpski junior za koga se veruje da u godinama koje slede može biti okosnica tima.

Sledi zaslužena letnja pauza za naš nacionalni tim koji će 20. novembra otputovati u Englesku na revanš, a početkom decembra, tačnije četvrtog, ugostiće selekciju BiH.

Tok meča

Povratak u nacionalni tim nakon pauze bio je najbolji mogući za tridesetjednogodišnjeg Marka Jevtovića koji je u uvodnom meču bio ubedljiv protiv Edina Konjića. Ovom pobedom stavio je do znanja da će u predstojećim mečeva on biti jedan od nosioca igre Srbije, a nema sumnje da će mu forma biti u konstantnom porastu. 3:0 (11:8, 11:8, 11:1)

Predstavljanje ekipa (foto: Facebook / Stoni Tenis Andro Oprema)

Sigurnom igrom u drugom okršaju Žolt Pete povisio je prednost svog tima na 2:0. Samo na startu viđena je neizvesnost, ali je nastavak duela srpski igrač potpuno kontrolisao, pa je upisao pobedu bez izgubljenog seta 12:10, 11:4, 11:7.

U trećem, ispostaviće se, poslednjem duelu u Brčkom snage su odmerili Marko Petkov i preiskusni Srđan Milićević, dugogodišnji reprezentativac SR Jugoslavije i BiH kome je ovo bio poslednji nastup u dresu državnog tima.

Ipak, igra Petkova bila je suviše dobra, naročito u odlučujućim delovima meča, što ga je dovelo do novog ličnog, ali i trijumfa Srbije. 3:1 (11:7, 12:10, 5:11, 11:9)

Napiši komentar...