Novi Sad: Trofej kadetskog TOP-a Aleksi Mitiću i Reki Bezeg

Turnir kojim je stavljena tačka na ovu sezonu u kadetskoj konkurenciji, TOP 12, održan je 12. i 13. maja u Novom Sadu. Nakon dva uzbudljiva takmičarska dana najbolji su bili Aleksa Mitić i Reka Bezeg.

Svi učesnici TOP-a (foto: stss.rs)

Sala STK Akademija u Novom Sadu i ovog vikenda okupila je po 12 najboljih za jednu uzrasnu kategoriju u Srbiji. Za razliku od prošlog vikenda kada su igrali mlađi kadeti, ovog puta za što bolji plasman nadmetali su se kadeti i kadetkinje.

Dominaciju u muškom delu prikazale su Nišlije, Aleksa Mitić iz Radničkog i Đorđe Petrović iz Železničara. Sa po devet pobeda i dva poraza imali su isti skor, ali je pobeda Mitića u međusobnom duelu presudila da se oko njegovog vrata nađe zlatna medalja. Kada je reč o trećoj poziciji, ona je pripala mladom subotičkom defanzivcu Aleksandru Čokiću koji je imao skor 8:3.

Najbolji kadeti

Na poziciji četiri našao se državni prvak za kadete, Jovan Jockov iz STK Novi Sad sa 7:4, a peto mesto odneo je stonoteniser Lava Zvezdan Grujić koji je zabeležio pobedu manje.

Plasman od 6-12. mesta:

6. Stefan Lazić (Ada) 5:6
7. Dušan Vezmar (Milenijum) 5:6
8. Saša Janković (Hajduk Veljko) 5:6
9. Milan Komlušan (Čoka) 5:6
10. Andraš Oros (Temerin) 4:7
11. Mladen Puhača (Temerin) 3:8
12. Petar Vidić (Hajduk Veljko) 1:10

Bezeg više nego ubedljiva

Izuzetna dva dana u Novom Sadu imala je igračica Vojvodine iz Bačkog Gradišta Reka Bezeg koja je u jedanaest mečeva zabeležila sve pobede i prepustila samo tri seta svojim rivalkama. To je značilo sigurnu titulu, a do srebrne medalje stigla je njena saigračica Radmila Tominjak koja je upisala devet trijumfa. Isti skor imala je Lenka Nikolić iz Smedereva, ali je zbog lošijeg međusobnog skora završila kao trećeplasirana.

Osvajačice medalja kod kadetkinja

Najbolje rangirana mlađa kadetkinja u Srbiji i kod kadetkinja zabeležila je zavidan rezultat osvojivši četvrtu poziciju. Reč je o Jovani Antić iz Dobanovaca koja je turnir okončala sa skorom 7:4. Peta je bila Marina Pinku iz Rapida sa odnosom 6:5.

Plasman od 6-12. mesta:

6. Lila Kovač Katona (Domboš) 5:6
7. Sofija Nikolić (Spin Smederevo) 5:6
8. Katarina Gvozdenović (Domboš) 5:6
9. Tamara Turkonje (Rapid) 4:7
10. Dora Veđelek (Vojvodina BG) 2:9
11. Anita Dobo (Doža) 2:9
12. Svetlana Sladeček (Slavija 96) 1:10

Kompletni rezultati

Napiši komentar...