Vidić i Gvozdenović šampioni TOP-a za mlađe kadete

Pozivni turnir TOP 12 koji je okupio najbolje mlađe kadete i mlađe kadetkinje u Srbiji održan je u Novom Sadu 5. i 6. maja. Kod dečaka rutinski je do titule došao Petar Vidić sa maksimalnim skorom, dok je najbolja u ženskom delu bila Katarina Gvozdenović, takođe neporažena na turniru.

Najbolji u Srbiji u svom uzrastu

Turnirom na kome je učestvovalo po 12 najboljih mlađih kadeta i mlađih kadetkinja zvanično je završena sezona u toj kategoriji.

Ulogu favorita kod dečaka opravdao je Petar Vidić iz negotinskog Hajduk Veljka koji je bez poraza stigao do četvrte titule za svoj uzrast ove godine. Srebro je završilo oko vrata Luke Damnjanovića koji je uz tri poraza, slavio osam puta, a isti skor imao je i trećeplasirani Andraš Oros iz Temerina.

Bogdan Ilić iz paraćinskog SFS Borca sa 7:4 bio je četvrti, dok je Branislav Smiljković, član kruševačkog Napada, porazom u poslednjem kolu ispustio srebro i na kraju završio peti takođe sa četiri poraza.

Plasman od 6-12. mesta:

6. Dimitrije Jelikić (Crvena Zvezda) 7:4
7. Bojan Džinović (Lav) 5:6
8. Daniel Varga (Temerin) 3:8
9. Dušan Pavlović (STAK) 3:8
10. Matija Šepa (STAK) 3:8
11. Luka Božović (IMT) 1:10
12. Vuk Nikolić (Lav) 3:8

 

Vatrena atmosfera u Novom Sadu 🔥 Na jednom mestu najbolji mlađi kadeti i mlađe kadetkinje #TOP12

Posted by Stonitenis.org on Saturday, May 5, 2018

Poslednje kolo ključno kod devojaka

Direktan okršaj za titulu kod devojčica viđen je u poslednjem kolu gde su se sastale, do tada neporažene, Jovana Antić iz Dobanovaca i Katarina Gvozdenović iz Malog Iđoša. Trijumfovala je Gvozdenovićeva i tako tituli državnog prvaka dodala trofej TOP-a, a Antićeva je morala da se zadovolji srebrom. Na čelu rang liste ipak će ostati igračica Dobanovaca koja je samo u dva navrata bila poražena ove sezone.

Bronzanu medalju osvojila je Marina Pinku iz STK Rapid sa skorom 9:2, a poraz više imala je četvrtoplasirana Ema Popović iz Sparka. Dušica Todorović sa 7:4 takmičenje je završila na petom mestu.

Plasman od 6-12. mesta:

6. Minja Vladimirov (Spark) 5:6
7. Tijana Tintor (Barajevo) 5:6
8. Dunja Sarić (Slavija 96) 4:7
9. Sara Radak (Čelarevo) 3:8
10. Jana Havela (Slavija 96) 2:9
11. Tamara Fabri (Čelarevo) 2:9
12. Teodora Golić (Čoka) 0:11

Kompletni rezultati

Napiši komentar...