BALKANSKO: Bronza za kadetkinje, sledi borba za singl medalje

Prvo odličje za Srbiju na Balkanskom prvenstvu za mlade u Zenici osvojile su kadetkinje Radmila Tominjak i Reka Bezeg koje su u ekipnoj konkurenciji zauzele treće mesto. Za taj plasman savladana je Turska sa ubedljivih 3:0.

Kompletan sastav Srbije na Balkanijadi

Nakon sjajno odigrane grupne faze gde su srpske kadetkinje u tri susreta ispustile samo jednu signl partiju, usledio je eliminacioni deo turnira. Prvi meč u nokaut fazi našim stonoteniserkama doneo je susret sa Albankama protiv kojih su bile više nego ubedljive i sa 3:0 overile prolaz među četiri.

Rival u borbi za finale bila je odlična Rumunija koja je ovog puta bila uspešnija protiv Srbije i sa 3:1 overila finale, a igračicama naše zemlje prepustila borbu za bronzu gde su Tominjak i Bezeg zasluženo slavile nad Turskom (3:0).

Selektor Toađer i kadetkinje

Kadeti Srbije zauzeli su odlično šesto mesto. Razlog za optimizam leži u tome što sastav kadetske reprezentacije čine još uvek mlađi kadeti koji su po dve godine mlađi od konkurencije u kadetskom uzrastu. U pitanju su Petar Vidić i Andraš Oros koji su grupu prebrodili sa skorom 1:1 da bi u nokaut fazi bili eliminisani od Slovenaca nakon velike borbe sa 3:2.

Poraz su doživeli i u borbi za 5. mesto gde je jača bila BiH.

Kada je reč o juniorima, tim u sastavu Nemanja Đilas, Bence Bognar i Ognjen Stošić nije uspeo da prebrodi grupnu fazu pa mu je preostalo razigravanje od 7. do 9. mesta. U tom delu srpski igrači bili su bolji od Makedonije i Kosova sa po 3:0 i završili kao sedmi.

8. juna počinje takmičenje u pojedinačnoj konkurenciji i u igri parova.

Detaljni rezultati

Juniori – ekipno
Kadeti – ekipno
Kadetkinje – ekipno

Raspored – singl

Juniori
Kadeti
Kadetkinje

Raspored – dubl

Juniori
Kadeti
Kadeti i kadetkinje – miks
Kadetkinje

Napiši komentar...