Kad je potrebno – najbolji: Ma Long šampion Kina opena

Najbolji stonoteniser planete Ma Long osvojio je Kina Open savladavši sunarodnika Fan Žendonga u finalu sa 4:1. Prestižnom titulom zadržao je status nepobedivog na pro-turu u 2018.

Najbolji i pred svojom publikom (foto: ITTF)

Veliki pritisak bio je pred kineskim stonoteniserima koji su, nakon apsolutne dominacije na Svetskom prvenstvu, imali zadatak da pojedinačno, pred svojom publikom, još jednom potvrde da im nema ravnih. Kako to obično biva, tri od četiri polufinalna mesta zauzeli su upravo Kinezi, a jedini nekineski igrač koji se ”progurao” do četiri najboljih bio je Korejanac Jonghun Lim.

Repriza finala SP

Kako je turnir odmicao bilo je sve jasnije da će dvojica trenutno najboljih na svetu ukrstiti rekete u finalu otvorenog prvenstva Kine. Ma Long za protivnika je imao Fan Žendonga protiv koga je, kao i u Dizeldorfu prošle godine, bio bolji.

Ipak, mlađi akter susreta ovog puta imao je snage svega za jedan set, pa je krajnji rezultat glasio 4:1 (7:11, 11:8, 11:4, 11:3, 14:12) u korist svetskog i olimpijskog šampiona Ma Longa.

Domaća publika bila je zadovoljna i epilogom ženskog dela turnira jer je i u toj konkurenciji viđeno kinesko finale. Manju Vang sastala se sa Ding Ning koju je nakon neizvesnog odmeravanja snaga savladala u sedmom setu (13:11, 9:11, 9:11, 11:9, 11:8, 9:11, 11:5).

Detaljni rezultati

Muškarci – singl
Žene – singl
Muškarci – dubl
Žene – dubl
Miks dubl

FINALE: Ma Long – Fan Žendong

FINALE: Vang Manju – Ding Ning

Napiši komentar...