Mediteranske igre: Izabeli ”za dlaku” izmakla bronza, počinje ekipni deo

Na Mediteranskim igrama koje se od 22. juna do 1. jula održavaju u španskoj Taragoni, srpska stonoteniserka Izabela Lupulesku plasirala se u polufinale. Bronzano odličje izmaklo joj je na jednu loptu.

Sledi atak na ekipnu medalju (foto: Slobodan Stojanov)

Srpsku reprezentaciju na Mediteranskim igrama predstavljaju Izabela Lupulesku, Aneta Maksuti i Tijana Jokić. Takmičenje se odvija u pojedinačnom i ekipnom delu, a najbolji rezultat od naših predstavnica ostvarila je Izabela koja je završila kao četvrta. U singlu je nastupala i Aneta Maksuti ali je zaustavljena u grupnoj fazi gde je imala skor 1:2.

Danas, 29. juna, počinje ekipni deo turnira. Prvi meč Srbija igra protiv Egipta.

Izabelin put do završnice

Prvu grupnu fazu Lupulesku je prebrodila uz dve pobede i jedan poraz, da bi u narednoj imala maksimalan učinak. Usledio je četvrtfinalni susret sa Eminom Hadžiahmetović iz BiH u kome je naša predstavnica rutinski odradila posao sa 4:2 i obezbedila polufinale.

Iz dvorane (foto: Slobodan Stojanov)

Lupulesku se u borbi za finale sastala sa Dinom Mešref iz Egipta. Ipak, iz tog susreta pobedu je sa 4:1 odnela Egipćanka pa je jedina nada za medalju bio meč za treće mesto.

Tu je ukrstila rekete sa Španjolkom Galijom Dvorak. Viđen je maratonski meč u sedam setova iz kog je domaća stonoteniserka izašla kao pobednica.

Više informacija o Mediteranskim igrama – www.tarragona2018.cat

Grupe

Prva faza – singl

 

Druga faza – singl

Ekipno

Napiši komentar...