Novi Sad zvanično šampion: STSS zakazao novu majstoricu, Obilić se nije pojavio

Stavljena je tačka na kontroverznu završnicu plej-ofa ženske Super lige o kojoj će se mnogo raspravljati. Nakon nemilih scena u Novom Kneževcu gde je publika ostala uskraćena za majstoricu, STSS je odlučio da se meč odigra 23. juna od 18:00 u Subotici. Ekipa Obilić-Aleve se nije pojavila pa je trofej uručen Novosađankama.

Stonoteniserke Novog Sada sa trenerima i članovima Uprave (foto: P.Ničić)

Stonoteniski savez Srbije odredio je novo mesto i vreme odigravanja trećeg finalnog meča plej-ofa za žene. Ipak, u subotičkoj dvorani nisu se pojavile stonoteniserke Obilić-Aleve i samim tim, meč je službenim rezultatom rešen u korist Novog Sada.

Kako je sve počelo?

Odlučujući susret za šampiona trebao je da se održi u petak 22. juna u Novom Kneževcu, a izostao je zbog prigovora predstavnika Novog Sada na nedovoljno osvetljenje u sali, nedostatak toaleta i svlačionica, kao i protivpožarnog izlaza.

Rasprava, puno tenzije i emocija u trajanju dužem od jednog sata obeležili su susret u sali Obilića, da bi na kraju meč izostao a ekipe se razišle.

Sudijski par u zapisnik je upisao žalbe obe strane, ali na osnovu istog rukovodilac takmičenja nije mogao da odluči pobednika, pa je za novi dvoboj odredio Suboticu kao domaćina. Dokument odluke STSS pogledajte ispod.

Pogledajte i naš detaljan izveštaj iz Novog Kneževca, sa lica mesta, klikom na OVAJ link.

Odluka STSS