BOMBA: Novi Sad doveo poslednje pojačanje

Nakon Ruskinje Zoje Novikove (36) i supertalentovane Radmile Tominjak (14), stonoteniski klub Novi Sad doveo je još jedan biser srpskog stonog tenisa – Izabelu Lupulesku. To je praktično juniorski tim Srbije, naš najtrofejniji u poslednjoj deceniji, kada pridodamo starosedeoce u klubu Sabinu Šurjan i Tijanu Jokić koje će se već za par dana u Klužu boriti za nova odličja na Evropskom prvenstvu.

Izabela sa predstavnicima novosadskog kluba

Drago mi je što sam u Novom Sadu gde sam provela godinu dana još 2012. kada sam bila kadetkinja. Posebno mi je drago što ću svakog dana trenirati sa mojim saigračicama iz juniorskih dana. Sada ćemo uskoro sve biti seniorke i nadamo se da možemo za nekoliko godina da sjajne rezultate iz mlađih dana ponovimo u seniorskom uzrastu. Takođe želim da kažem da sve što radim činim u saradnji sa mojim ličnim trenerom Nikulaeom Lupuleskuom koji smatra da je ovo veliki korak za sve nas, kako za klub, tako i za reprezentaciju – rekla je Lupulesku.

Novosadski klub u novoj sezoni u svojim redovima imaće nosioce zlatne juniorske generacije.

Prirodan sled događaja koji ujedno predstavlja i možda poslednji trzaj za bolje sutra kada je u pitanju ženski stoni tenis u Srbiji. Ovo ne kažem pretenciozno jer mnogi bi mogli pogrešno to da shvate, ovo kažem zato što će se svi složiti da u kom god da su klubu na okupu Lupulesku, Šurjan i Jokić, to je pobeda za sve. Ako njima pridodamo Radmilu Tominjak, a znamo koliko nam je iskustvo falilo u prethodnim godinama i smatramo da smo to rešili sa Ruskinjom Novikovom, zadržavajući i našeg kapitena Tružinsku, onda je jasno koji pravac je zauzeo STK Novi Sad – kaže predsednik kluba Dan Fracile.

Kako smo doznali sve igračice imaju ugovor na dve godine sa mogućnošću višegodišnje saradnje.

Svi znamo da su titulu iz 2014. godine osvojile devojke sa nepunih 19 godina. Potom smo izgubili dva pehara državnog prvaka, takođe bivajući skoro duplo mlađi u proseku od protivnika. Sada, želeći da nastavimo svoj šampionski put, ali istovremeno misleći na obavezu ka nacionalnom prosperitetu, ušli smo u najozbiljniji projekat do sada – jasan je bio Fracile.


AKO STE PROPUSTILI: Ruskinja dva puta eliminisala Novi Sad, pa pojačala njihove redove

 

Napiši komentar...