Finale izmaklo: Dve bronze Srbiji u dublu, EP završeno sa tri medalje

Juniorke i kadetkinje Srbije u konkurenciji parova osvojile su po bronzu na Evropskom prvenstvu mladih u Klužu. Isto odličje osvojile su kadetkinje u ekipnom delu, pa je bilans Srbije na ovom šampionatu – 3 bronzane medalje.

Bronza kadetkinja ekipno, jedina timska medalja za Srbiju na ovom EP

Sabina Šurjan i Tijana Jokić zaustavljene su u polufinalu juniorskog dubla gde su propustile mnogo šansi. Sa druge strane stola nalazile su se Anastasija Koliš iz Rusije i Lusi Gutije iz Francuske.

Prvi set izgubile su ispustivši značajnu prednost od 9:6, da bi utisak popravile rutinskim osvajanjem drugog dela igre sa 11:4. Sličnom igrom došle su do 2:1 u setovima jer im je treći pripao sa 11:8, a u četvrtom, dva poena su ih delila od velikog finala.

Juniorke i trener Toađer

Tada je presudila bolja koncentracija rusko-francuskog para koji je izborio peti set u kome je viđena velika borba. Ipak, dva poena više otišlo je na stranu rivalki koje su našem dvojcu oduzele šansu za titulu (11:13, 11:4, 11:8, 9:11, 9:11).

Kada je reč o kadetkinjama Radmili Tominjak i Reki Bezeg, poražene su u tri seta od Ruskinja Elizabet Abramian i Luibov Tenster. Prva dva seta izmakla su im izmakla posle velike borbe, a u trećem su prikazale nešto slabiji nivo igre što su rivalke iskoristile i rešile susret u svoju korist (11:8, 11:8, 11:6).

Trener Toađer sa kadetkinjama

Uz dva dubl odličja, u Srbiju dolazi i treća medalja, takođe bronzana, koju su kadetkinje osvojile u ekipnom delu šampionata. Više o tom podvigu pročitajte OVDE.

Napiši komentar...