Juniori maksimalni, juniorke i kadetkinje polovične prvog dana EP

U rumunskom Klužu počelo je Evropsko prvenstvo za mlade. Prvog dana srpske selekcije u ekipnoj konkurenciji zabeležile su četiri pobede i dva poraza.

Dvorana u Klužu (foto: Facebook / ETTU)

Jedini kojima je prvi dan šampionata Evrope bio maksimalno uspešan bili su juniori koji su sa po 3:2 i 3:0 porazili Izrael i Island. Za prvo mesto u grupi moraće da savladaju i Moldaviju koja je takođe bila maksimalna na otvaranju. Taj susret igra se u ponedeljak od 13:20.

Kada je reč o našim juniorkama koje brane evropsku bronzu, takmičenje nije krenulo sjajno jer je Slovačka nadigrala srpski sastav sa 3:2. Ipak, u još jednom neizvesnom meču Srbija je popravila utisak savladavši Hrvatsku, takođe sa 3:2. Juniorkama preostaje duel sa neporaženom Turskom u ponedeljak od 9:00.

Kadetkinje su u uvodnom meču šampionata imale lak posao protiv Slovačke koju su nadigrale sa 3:0, uz svega jedan propušten set. Ipak, favorizovana Francuska u drugom odmeravanju snaga opravdala je tu ulogu pa je na identičan način slavila protiv Srbije koja nakon prvog dana ima 1:1. Preostali meč sa Belorusijom kadetkinje igraju u ponedeljak od 9:00.

Prvog dana kadeti su bili slobodni. Prvi izazov imaće u ponedeljak od 11:10 protiv Bugarske, a istog dana od 17:30 odmeriće snage i sa domaćinom Rumunijom.

Grupe

Juniori

foto: Screenshot / ettu.org

Juniorke

foto: Screenshot / ettu.org

Kadetkinje

foto: Screenshot / ettu.org

Kadeti

foto: Screenshot / ettu.org

Napiši komentar...