Najjače društvo za juniore: Izborena prva divizija na EP

Muška juniorska reprezentacija Srbije kojoj je osmina finala šampionata Evrope izmakla ”za dlaku”, uspela je da zauzme 17. mesto i izbori I diviziju na narednom EP. 

Ponovo u najjačoj diviziji

Fantastičan skor na ovogodišnjem izdanju Evropskog prvenstva zabeležili su juniori, ostvarivši čak sedam pobeda i jedan poraz, koji je, nažalost, bio odlučujući za osminu finala. Istakao se i Dimitrije Levajac sa neverovatnim skorom od 13:1.

Za 17. poziciju juniori su prvo savladali Ukrajnu nakon neizvesnog odmeravanja snaga sa 3:2, da bi najvažniji trijumf došao protiv Portugalaca sa 3:1.

Juniorke pete, kadeti dvadeseti

Bronza juniorki osvojena prošle godine, ovaj put je izmakla. Poraz od domaćina u četvrtfinalu srpske juniorke poslao je u razigravanje od 5-8. mesta. Tu su briljirale i slavile nad Poljskom sa 3:1, odnosno Nemačkom sa 3:2 za petu poziciju na šampionatu Evrope.

Kada su kadeti u pitanju, završne mečeve odigrali su u razigravanju od 17-20. mesta. Ispostavilo se da je ta faza predstavljala krupan zalogaj, s obzirom da su Slovenija i Turska sa po 3:0 bile bolje od našeg kadetskog tima.


AKO STE PROPUSTILI: Rusija prejaka: Kadetkinje osvojile bronzu na Evropskom prvenstvu

Napiši komentar...