Novi Kneževac reagovao: Zvanično saopštenje STK Obilić-Aleva

STK Obilić-Aleva iz Novog Kneževca redakciji stonitenis.org uputio je zvanično saopštenje za javnost povodom dešavanja u finalu plej-ofa ženske Super lige i prelaznom roku. U nastavku prenosimo saopštenje u celosti.

foto: noviknezevac.rs / Zlatan Fehimović

Saopštenje STK Obilić-Aleva

Poštovani novinari i prijatelji sporta,

danas se završava prelazni rok u stonom tenisu i STK Obilić – Aleva dvostruki uzastopni prvak Srbije ima da Vam saopšti nekoliko, po nama bitnih novosti, a ako je moguće zamolili bi Vas da naslov bude

PO TREĆU U NIZU

Razlog za naslov?

Razlog je jednostavan, takmičarska komisija STSS nije u pravilima i propozicijama odgovorila na žalbu STK Obilić – Aleva koja je izjavljena nadležnim organima, na za to predviđen način i u za to predviđenom roku. Shodno ovome, smatramo da je naša žalba usvojena i da smo odbranili titulu. Očekujemo da Izvršni odbor na sednici koja bi trebala da se održi 19.07.2018. godine ovu činjenicu konstatuje i donese jedinu moguću odluku, a to je da se napuštanje meča od strane našeg protivnika sankcioniše tako što će meč biti registrovan službenim rezultatom u našu korist. Očekujemo da nam neko ispred STSS dostavi pehar za prvaka i zlate medalje.

Šta u slučaju da ne bude doneta odluka u korist našeg kluba?

Postoji i takva mogućnost, doduše mala, ali mi ćemo pravdu tražiti u okviru pravnog sistema u koji verujemo, prvo ćemo se obratiti Ministarstvu omladine i sporta da uvede privremene mere u STSS i STSV, zatim ćemo se obratiti Olimpijskom komitetu Srbije, jer tako nalažu odredbe Statuta STSS i Zakona o sportu, a ukoliko ni ovde ne bude rešeno kako jedino može da se bude rešeno, pravdu ćemo potražiti pred međunarodnim arbitražama i u postupku pred redovnim sudovima u našoj zemlji, gde jednostavno drugačija odluka osim u našu korist ne može da bude.

Kako se STK Obilić pripremio za narednu sezonu?

Iskreno, mislili smo da će biti teže formirati ekipu, ali zadovoljni smo onim što smo uradili u ovom prelaznom roku. Moramo da kažemo da su nas napustile dve izuzetne igračice i dve veoma drage i korektne osobe. Rečko Ema je prešla u STK TSC iz Bačke Topole i želimo joj puno uspeha i pobeda u narednoj sezoni. Druga igračica koja je napustila naš klub je, možda i najbolja naša igračica, Izabela Lupulesku, jednostavno “Izi” je odlučila da se posveti i studijama, što kao klub zdušno podržavamo, a naša perjanica prešla je u redove vice-prvaka Srbije, čije uslove jednostavno mi nismo mogli da ispratimo. Nama je samo preostalo da se zahvalimo Izabeli za sve što je učinila za nas, kao i da joj poželimo puno uspeha u daljem bavljenju sportom i uspešno studiranje.

Bila su ovo dva velika udarca za naš klub, i kada se mislilo da će biti teško oporaviti se, stvari su krenule na bolje na za naš klub. Od “starih” igračica ostale su Aleksandra Radonjić i Dragana Vignjević, a prva u nizu bisera je jedna od najboljih juniorki Rumunije – Andreea Dragoman , naredni biser u našem đerdanu je Maksuti Aneta, seniorski prvak Srbije za ovu godinu i standardna reprezentativka, da bi šlag na kraju došao u vidu trećeg bisera – za naš klub je potpisala i Marija Galonja, svim ljubiteljima stonog tenisa u Srbiji veoma dobro znano ime. Na ovaj način, napravili smo, po nama veoma respektabiilnu ekipu koja će sasvim sigurno dati sve od sebe da osvojimo i treću uzastopnu titulu, ovaj put daleko pre šanse za bilo koje zakulisne radnje.

Naravno, na kraju, ali ne manje bitno, rešili smo i pitanje trenera. Opredelili smo se za mladog i rada željnog stručnjaka Lupulesku Lorencija, za kojeg verujemo da će svojim entuzijazmom, radom i zalaganjem postati jedan od vodećih mladih stručnjaka u našem sportu.

Imate li još nešto da kažete za kraj?

Stoni tenis je individualni sport, sport u kojem se vrlo često lični interes stavlja ispred interesa sporta, reakcija svih poštenih i pravih ljubitelja sporta na odluku tamičarske komisije dala nam je snagu i volju da se i dalje borimo na napredak i razvoj stonog tenisa, ne samo u našem mestu, već da naš klub bude primer kako se treba ponašati i kako se treba odnositi prema institucijama STSS i STSV, a naročito prema svim drugim klubovima u našem sistemu takmičenja.

Vignjević Dragoslav, predsednik STK Obllić Aleva