fbpx

Novi Kneževac reagovao: Zvanično saopštenje STK Obilić-Aleva

STK Obilić-Aleva iz Novog Kneževca redakciji stonitenis.org uputio je zvanično saopštenje za javnost povodom dešavanja u finalu plej-ofa ženske Super lige i prelaznom roku. U nastavku prenosimo saopštenje u celosti.

foto: noviknezevac.rs / Zlatan Fehimović

Saopštenje STK Obilić-Aleva

Poštovani novinari i prijatelji sporta,

danas se završava prelazni rok u stonom tenisu i STK Obilić – Aleva dvostruki uzastopni prvak Srbije ima da Vam saopšti nekoliko, po nama bitnih novosti, a ako je moguće zamolili bi Vas da naslov bude

PO TREĆU U NIZU

Razlog za naslov?

Razlog je jednostavan, takmičarska komisija STSS nije u pravilima i propozicijama odgovorila na žalbu STK Obilić – Aleva koja je izjavljena nadležnim organima, na za to predviđen način i u za to predviđenom roku. Shodno ovome, smatramo da je naša žalba usvojena i da smo odbranili titulu. Očekujemo da Izvršni odbor na sednici koja bi trebala da se održi 19.07.2018. godine ovu činjenicu konstatuje i donese jedinu moguću odluku, a to je da se napuštanje meča od strane našeg protivnika sankcioniše tako što će meč biti registrovan službenim rezultatom u našu korist. Očekujemo da nam neko ispred STSS dostavi pehar za prvaka i zlate medalje.

Šta u slučaju da ne bude doneta odluka u korist našeg kluba?

Postoji i takva mogućnost, doduše mala, ali mi ćemo pravdu tražiti u okviru pravnog sistema u koji verujemo, prvo ćemo se obratiti Ministarstvu omladine i sporta da uvede privremene mere u STSS i STSV, zatim ćemo se obratiti Olimpijskom komitetu Srbije, jer tako nalažu odredbe Statuta STSS i Zakona o sportu, a ukoliko ni ovde ne bude rešeno kako jedino može da se bude rešeno, pravdu ćemo potražiti pred međunarodnim arbitražama i u postupku pred redovnim sudovima u našoj zemlji, gde jednostavno drugačija odluka osim u našu korist ne može da bude.

Kako se STK Obilić pripremio za narednu sezonu?

Iskreno, mislili smo da će biti teže formirati ekipu, ali zadovoljni smo onim što smo uradili u ovom prelaznom roku. Moramo da kažemo da su nas napustile dve izuzetne igračice i dve veoma drage i korektne osobe. Rečko Ema je prešla u STK TSC iz Bačke Topole i želimo joj puno uspeha i pobeda u narednoj sezoni. Druga igračica koja je napustila naš klub je, možda i najbolja naša igračica, Izabela Lupulesku, jednostavno “Izi” je odlučila da se posveti i studijama, što kao klub zdušno podržavamo, a naša perjanica prešla je u redove vice-prvaka Srbije, čije uslove jednostavno mi nismo mogli da ispratimo. Nama je samo preostalo da se zahvalimo Izabeli za sve što je učinila za nas, kao i da joj poželimo puno uspeha u daljem bavljenju sportom i uspešno studiranje.

Bila su ovo dva velika udarca za naš klub, i kada se mislilo da će biti teško oporaviti se, stvari su krenule na bolje na za naš klub. Od “starih” igračica ostale su Aleksandra Radonjić i Dragana Vignjević, a prva u nizu bisera je jedna od najboljih juniorki Rumunije – Andreea Dragoman , naredni biser u našem đerdanu je Maksuti Aneta, seniorski prvak Srbije za ovu godinu i standardna reprezentativka, da bi šlag na kraju došao u vidu trećeg bisera – za naš klub je potpisala i Marija Galonja, svim ljubiteljima stonog tenisa u Srbiji veoma dobro znano ime. Na ovaj način, napravili smo, po nama veoma respektabiilnu ekipu koja će sasvim sigurno dati sve od sebe da osvojimo i treću uzastopnu titulu, ovaj put daleko pre šanse za bilo koje zakulisne radnje.

Naravno, na kraju, ali ne manje bitno, rešili smo i pitanje trenera. Opredelili smo se za mladog i rada željnog stručnjaka Lupulesku Lorencija, za kojeg verujemo da će svojim entuzijazmom, radom i zalaganjem postati jedan od vodećih mladih stručnjaka u našem sportu.

Imate li još nešto da kažete za kraj?

Stoni tenis je individualni sport, sport u kojem se vrlo često lični interes stavlja ispred interesa sporta, reakcija svih poštenih i pravih ljubitelja sporta na odluku tamičarske komisije dala nam je snagu i volju da se i dalje borimo na napredak i razvoj stonog tenisa, ne samo u našem mestu, već da naš klub bude primer kako se treba ponašati i kako se treba odnositi prema institucijama STSS i STSV, a naročito prema svim drugim klubovima u našem sistemu takmičenja.

Vignjević Dragoslav, predsednik STK Obllić Aleva

5 thoughts on “Novi Kneževac reagovao: Zvanično saopštenje STK Obilić-Aleva

 • 17.07.2018. at 08:37
  Permalink

  Šta reči a ne zaplakati, čovek priča-piše a da ni ne pocrveni, tj. okrene se oko sebe i vidi tu ,salu” bioskopsku.Od kad je prase iskrivilo rep ljudi imaju pravo da iznose svoja mišljenja , mada ona bila i ovakva tumačenja(nakaradna) sa izvrnutim činjenicama.Verovatno je ovo pisano baš u toj sali , pa zbog elementarnih uslova nije ,,video” svoje oštroumne misli.

  Reply
  • 17.07.2018. at 20:43
   Permalink

   Novosadjani bre, na livadu da su vas doveli trebali ste odigrati mec. Uslovi su isti za sve ali obraz jos jedino kanda postoji u provinciji.
   Smejete se i ponizavajuce govorite o uslovima u kojima se radi u Novom Knezevcu ali i u takvim uslovima smo stvorili sampione drzave, casne i postene devojke koje su svaki mec dobile za stoniteniskim stolom a ne izakulisnim prljavstinama.
   Novi Knezevac je puno dao za ovaj sport a na kakav nacin mu se vraca moze da se zakljuci iz ovogodisnjeg finalnog okrsaja.
   Sramota je od sportskih radnika sto na ovaj nacin “promovisu” ovaj, a i svaki drugi sport. Ova deca od njih treba da uce kako da nadigraju i pobede protivnika, a ne kako da se na prljav i neposten nacin dolazi do pobede, titule.
   Ove devojke su jos takoreci deca.
   Ne radite tudjoj deci ono sto ne bi voleli da se desi vasoj.
   Fer plej, culi ste za to? Neka bolji pobedi.
   I za kraj, mi smo prosle godine bili ponosni na tituli prvaka Srbije u stonom tenisu, da li ste vi tako ponosni na ovogodisnjoj?

   Reply
 • 18.07.2018. at 10:35
  Permalink

  S obzitom da sala u Subotici u koj ste zakazali majsotricu pliva u vodi, znači da nije ništa bolja od ove u Novom Kneževcu.

  Reply
 • 18.07.2018. at 16:58
  Permalink

  Koliko ovde vidim, trebalo bi da se oformi stručna komisija ispred Saveza , koja će proveriti svaki objekat u kojem se igra Superliga, u saradnji sa inspekcijama, MUP-om- Sektorom za vanredne situacije i protivpožarnu zaštitu. Sve u cilju da se stane na kraj kabadahijskom ponašanjupojedincima koji vode klubove , koji ne brinu, za bezbednost i propozicije takmičenja u stonomtenisu Srbije. Kao neutralni posmatrač, ali zato veliki zaljubljenik u stonitenis. Ovde su propozicije jasne i konkretne , samo slepac ili onaj ko želi da uništi ovaj sport ne želi da ih vidi. Mora se staviti tačka na javašluk iz pređašnjih vremena .

  Reply
 • 23.07.2018. at 15:32
  Permalink

  Nemamo svi uslove, pogotovo mi iz malih sredina, kao vi “veliki” ali vas zato tucemo i u gostima i kod kuce i na livadi da igramo tukli bi vas.
  Dzaba vam novci, sponzori, uslovi…kad ste luzeri.

  Reply

Napiši komentar...