ČETIRI MEDALJE: U21 reprezentacija sjajna na Balkanijadi u Turskoj

Reprezentacija Srbije u sastavu Nikola Marinković, Aleksa Gacev i Dimitrije Levajac, na čelu sa trenerom Brankom Đukićem, zabeležila je odličan rezultat na Balkanskom prvenstvu za igrače do 21 godine koje se održalo u Turskoj.

Sezona završena u stilu (foto: Branko Đukić)

Bilans od dva srebrna i dva bronzana odličja sjajan je rezultat sastava koji je Srbiju predstavljao na Balkanskom šampionatu U21 u turskom gradu Edirne.

Mladi i perspektivni

Ekipni deo odlično je počeo po Srbiju s obzirom da je u tri meča u grupi zabeležila sve pobede. Propuštena je samo jedna partija protiv Slovenije, dok su Makedonija i Bugarska savladane sa po 3:0. To je obezbedilo direktan plasman u polufinale u kome je rutinski nadigrana Bosna i Hercegovina, takođe sa 3:0.

Za titulu srpski tim morao je na megdan domaćinu proitv koga je propušten veliki broj prilika, pa je zlato, nažalost, izostalo. Dva od tri susreta rešena su na razliku u petom setu, što govori o neizvesnosti samih duela.

Istini za volju, naša reprezentacija nastupala je u veoma mladom sastavu što još više daje na značaju vicešampionskoj tituli.

Srebro i bronza pojedinačno (foto: Branko Đukić)

Kada je reč o igri parova, Gacev i Marinković osvojili su bronzu. Na putu do finala zaustavili su ih Rumuni Spelbus i Manole.

Nikola Marinković domogao se finala u singlu, ali je kao pobednik iz istog izašao turski igrač Jigenler. Bronzanom medaljom se okitio i najmlađi iz našeg tima, još uvek junior Dimitrije Levajac. Njegovu sjajnu seriju prekinuo je takođe Jigenler, ali u polufinalu.

Detaljni rezultati

Ekipno – grupna faza
Ekipno – glavna tabla

Dubl

Pojedinačno – grupna faza
Pojedinačno – glavna tabla (neažurirano)

Napiši komentar...