Otvoren stonoteniski centar u Podgorici, veliki dan za stoni tenis u Crnoj Gori

Crnogorski stoni tenis od danas je bogatiji za moderan stonoteniski centar. Prvi objekat ovakvog tipa biće sedište STK Spin – Institut Konfucije, a direktor podgoričkog kluba Nenad Raičević za naš portal otkriva detalje, način funkcionisanja, kao i planove novootvorenog centra.

Finalni radovi u centru, nekoliko dana stara fotografija (foto: Nenad Raičević)

Lepe vesti stižu iz Podgorice gde je danas svečano otvoren stonoteniski centar. Dvorana sa šest stolova, sa mogućnošću proširenja na devet, uz brojne prateće sadržaje predstavlja jedinstveni objekat u Crnoj Gori kada je stoni tenis u pitanju.

Za naš portal govorio je Nenad Raičević, direktor STK Spin – Instutut Konfucije, a jedno od naših pitanja odnosilo se na broj stolova.

U sali će stalno biti postavljeno šest stolova, s tim što prostor dozvoljava dodavanje još tri stola. Imali smo sugestija da napravimo raspored za još koji sto, ali nismo želeli da dovedemo u pitanje propratne sadržaje, tako da smo se odlučili za postojeću opciju i verujem da će to biti sasvim dovoljno.

O tome hoće li reprezentacija koristiti novi centar u Podgorici, Raičević kaže:

Za nas je jako važna popularizacija stonog tenisa u Crnoj Gori. U tome je uloga reprezentacije ključna i mi ćemo Stonoteniskom savezu Crne Gore i perspektivnim igračima ponuditi naše kapacitete bez ikakve naknade.

U planu je da sala bude na raspolaganju i rekreativcima koji će imati mogućnost zakupa termina. Značajan korak ka popularizaciji stonog tenisa su i turniri za sve uzrasne kategorije koji će redovno biti na reprertoaru.

Planiramo da prostor našeg stonoteniskog centra prilagodimo najvećem broju građana, pa smo se opredelili da slobodne termine ponudimo rekreativcima. U cilju popularizacije ovog sporta, češće ćemo organizovati turnire za razne starosne grupe, od školaraca do senior-rekreativaca. Poseban akcenat ćemo davati na mlade, kako bi budućnost stonog tenisa u Crnoj Gori bila izvesnija.

Domaćin je, za sada, jedini klub koji će biti redovan korisnik centra.

Mi smo otvoreni za saradnju sa svim klubovima. Za sada nam niko nije ispostavljao takav zahtev, a ako ga bude, onda ćemo se potruditi da im izađemo u susret, u skladu sa planom i programom rada centra.

O samom centru…

Ovo je prvi ovakav – namenski prostor u našoj državi, pa smo vodili računa da ima sve sadržaje koji su potrebni takmičarima i rekreativcima. U okviru centra postoje svlačionice, tuševi, toalet, internet konekcija, razne vrste pića, kafe i grickalica… Planiramo uskoro da izgradimo sobe za potrebe gostujućih takmičara. Tokom opremanja, stalno smo imali na umu lica sa posebnim potrebama, pa su svi sadržaji od prilaza do toaleta prilagođeni i njima, na šta smo posebno ponosni. Stonoteniski centar se nalazi nedaleko od tržnog centra Bazar, ulici 18. jula u suterenu stambene zgrade broj 35.

Kontakt informacije:

  • (+382) 68 019468
  • www.stkspin.com
  • Fejsbuk: STK “SPIN Institut Konfucije” Podgorica
Promo video

Sportski centar SPIN

Sa ponosom najavljujemo svečano otvaranje Sportskog centra SPIN u četvrtak 30. avgusta u 20 sati. Dobrodošli 🙂

Posted by STK “SPIN Institut Konfucije” Podgorica on Saturday, August 25, 2018

Napiši komentar...